סתימת m3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סתימת m3
    יודעת
    28/11/2013

שלום,
    בוצע pci to cx-des ובמהלך השתלת התמכן נחסם ענף m3 קטן.

מה משמעות הסתימה הזו שלא הייתה קודם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סתימת m3

הוספת תגובה

• סתימת m3 - תגובה

ד''ר טובי רסין
    01/12/2013

העורק הראשי בו היתה הצרות קריטית שחייבה טיפול היה העורק השמאלי העוקף. זהו אחד משלושת העורקים העיקריים של חדר שמאל והשני בחשיבותו. במהלך הפעולה בעת השתלת הסליל התומך שהיה משחרר תרופה נגרמה חסימה של ענף קטן שיצא מאזור ההצרות. כל עוד הדבר לא גרם לכאבי חזה או ממצא בא.ק.ג. או בבדיקות דם אין לו כל חשיבות.

התופעה שבה טיפול בעורק חשוב גורמת לחסימה של ענף צדדי שכיחה. מקובל לנקוט צעדים לשמירה על ענף הצד כל עוד מדובר בעורק בקוטר גדול יחסית (מעל 1-1.5 מ''מ).

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה לשאלה הקודמת

יודעת
    01/12/2013

תודה כתמיד על התשובה המפורטת.

ברצוני להוסיף למה שקרה לאחר החסימה:
    אחרי התקנת 2 התומכנים בcx הודגמה חסימת עורק m3 קטן עם כאבי חזה.אחרי הפעולה כאבי החזה נסוגו בהדרגה.אינזמי הלב עלו :טרופוטין עד ערך CPK , 0.92 עד ערך 739 .
    אושפזתי בטיפול נמרץ לב יומיים ועכשיו אני 4 ימים אחרי ומרגישה טוב.
    שאלותי:
    האם זה היה התקף לב?
    האם שרירי הלב נזוקו לאור חסימת m3?

שוב,תודה,אתה נהדר עם התשובות המפורטות שלך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה לשאלה הקודמת - תגובה

ד''ר טובי רסין
    04/12/2013

תודה על המחמאה.

לשאלה שהעלת.

צר לי אבל במהלם הצנתור בעת הניסיון לפתוח את העורק השמאלי העוקף נגרמה כאמור חסימה של ענף מרגינלי שלישי וכתוצאה מכך של אוטם שריר הלב על פי כל קריטריון מקובל. כלומר נגרם נמק של תאי שריר הלב. הדבר משתקף בבדיקות הדם. עליה של רמת טרופונין ואנזימי שריר הלב מלמדת כי היה אירוע של נמק.

לא ניתן לקבוע באופן מדויק מהי דרגת הנמק על פי רמת העליה של הטרופונין או אנזימי שריר הלב שכן אין קורלציה ברורה בין רמת העליה של המדדים (טרופונין ואנזימי שריר הלב) לגודל האוטם. כדי להעריך את דרגת הנזק דרושות בדיקות הדמייה אחרות כגון אקו לב אני בהחלט ממליץ שתעבור את הבדיקה אם לא נעשתה כזו עד עכשיו ככדי להעריך את דרגת הנזק שנגרם לך).

אני מצפה לאור גודל העורק ( הענף המרגינלי השלישי הוא בדרך כלל עורק קטן מאד )שלא יהיה מדובר בנזק משמעותי כפי שהוא בא לידי בדיקה באקו לב.

בכל מקרה אשמח אם תעדכן אותי לגבי ממצאי בדיקת האקו .

התופעה של אוטם שריר הלב כסיבוך של צנתור טיפולי מוכרת היטב אם כי לא שכיחה (תודה לאל) וכפי שציינתי בתשובה הקודמת לפעמים בלתי נמנעת בעיקר כאשר יש כוונה לשמור על העורק הגדול יותר ול''הקריב'' עורק קטן לשם כך.

מקווה שאתה חש בטוב וחזרת לתפקוד מלא.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !!!

יודעת
    04/12/2013

תודה רבה על התשובה.
    אעדכן אותך בהמשך.בינתיים חזרתי לשחות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו