מסתם אוראטלי דו עלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסתם אוראטלי דו עלי
    רון
    14/12/2013

שלום רב,

אני בן 30 במעקב מגיל 10 בעקבות מסתם אורטאלי דו עלי.
    לפני שנתיים בהמלצת הקרדיולוג אני נוטל 2.5 מ"ג קרדילוג מדי יום.
    אינני רוצה להיכנס לתוצאות האקו לב האחרון , אבל בכללי הבנתי ששורש האורטה הינו 28 ממ , האורטה העולה 35 ממ, AR קל מאוד ויציב . רגורגיטציה מזערית פיזולוקית במסתם הטריקוספידלי.

חטאתי וקראתי קצת באינטרנט בנושא והבנתי שבגיל 30-40 נאלצים רוב הסובלים ממסתם דו עלי לעבור ניתוח . הדבר כמובן הפחיד אותי נורא.
    האם תוכל לתת המלצות מה כדאי לעשות על מנת לדחות את הפרוצידורה.
    כמו כן קראתי שיש גם אופציה לצינתור , באיזה מקרים זה מתאים?
    אינני עוסק בספורט , אך האם יש סוג פעילות שיכול לעזור לשמור על המצב?

תודה רבה, רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסתם אוראטלי דו עלי

הוספת תגובה

• מסתם אוראטלי דו עלי - תגובה

ד''ר טובי רסין
    15/12/2013

מסתם אורטלי דו צניפי הוא מום הלב השכיח ביותר. שכיחותו מגיעה לכאחד אחוז מהאוכלוסיה. מסתם אורטלי דו צניפי נושא בחובו שתי סכנות.
    א. פגיעה בתפקוד המסתם המחייבת ניתוח החלפת המסתם.
    ב. סכנה של התפתחות קרע באאורטה (אבי העורקים).

לעניין הניתוח. בעבר נוסו טיפולים שונים להאטת התהליך שבו תפקוד המסתם נפגע. למעט תרופות מסוג קרדילוק ודומיו אף תרופה לא נמצאה יעילה. כאשר תפקוד המסתם נפגע ומגיע לערך סף מסוים הטיפול המומלץ הוא ניתוח החלפת המסתם בתותב מכני או ביולוגי. מסתם מכני מחזיק מעמד לצמיתות אך מחייב נטילת תרופות לדלול הדם. מסתם ביולוגי לא מחייב טיפול כזה אך אורך חייו מצומצם ונע סביב 10-15 שנה.
    קיימת טכניקה של החלפת המסתם בצנתור. עדין אין מספיק ניסיון עם אורך החיים של מסתמים אלה ולכן מקובל להשתילם רק בקשישים מעל גיל 80 או בחולים עם מחלות רקע המונעות מהם לעבור ניתוח לב פתוח.
    הסיכון בניתוח הוא קטן מאד כל עוד הניתוח מבוצע בזמן.הסיכון לחיים ולנכות חמורה פחות משני אחוז. מניסיון אישי אבי עבר את הניתוח בגיל 70 והמשיך לעבוד עד למותו בגיל 84 מסיבות אחרות.
    רוב החולים נזקקים לניתוח בעשור השביעי לחייהם ולא בגיל 30-40 תלוי בקצב התפתחות הפגיעה המסתמית. פעילות גופנית מתונה הכוללת פעילות ארובית כגון הליכה , שחייה, רכיבה לא מאומצת על אופניים וכו בהחלט מטיבה את מצב החולים.
    בסיכום הדבר הטוב ביותר שאתה צריך להקפיד עליו הוא שמירה על אורח חיים בריא עם פעילות גופנית ארובית. מעקב רפואי סדור עם בדיקות אקו לב אחת לשנה בשלב הראשון (בדיקה לא פולשנית ללא קרינה מיינת). הקפדה על נטילת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים או פרוצודרות פולשניות מסוימות (ברר עם רופא המשפחה).
    מצבך אינו נורא אפילו לא במעט. לא צפויה מגבלה תפקודית משמעותית אלא רק עם התפתחות הפגיעה בשלבים מתקדמים. תוכל להנות מחיים מלאים ומהנים (אלא אם כן עיסוקך מחייב מאמץ גופני פיזי כגון הרמת משאות כבדים וכו). בתקופת הניתוח אם תזדקק לניתוח ( הדבר לא וודאי שכן הרפואה מתפתחת במהירות ( הטכנולוגיה הרפואית) תהיה מוגבל לתקופה לא ארוכה של מספר שבועות.בהחלט יתכן שתוך כמה שנים תהיה גישה להחלפת המסתם בצנתור בכל גיל. לכן הקפד על מעקב רפואי בניסיון לדחות את הניתוח ככל האפשר אך ללא סיכון בריאותך.
    אני בטוח שתוכל להנות מחיים מלאים ומהנים ומינסיון שלי של מעל 20 שנות מרפאה וטיפול בחולים רבים עם מסתם אורטלי דו צניפי אני יכול להבטיחך שזו הפרוגנוזה (הצפי לעתיד) של כמעט כל הלוקים בבעיה זו.
    טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם דו עלי

יגאל
    22/06/2014

שלום
    אני בן 48 עברתי ניתוח לתיקון האורטה העולה לפני 4 שנים ולא הוחלף מסתם
    שאלתי היא , האם כל מי שהינו בעל מסתם כזה יסבול בגיל מבוגר 50+ מדלף או שיש כאלה שלא יצטרכו טיפול תרופתי או התערבות כירורגית כלל?

תודה תראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם דו עלי - תגובה

ד''ר טובי רסין
    22/06/2014

יגאל שלום רב

בעקרון חולה שעבר ניתוח להחלפת מסתם על ידי תותב מכני לא בהכרח יפתח בגיל מאוחר יותר דליפה או בעיה של המסתם והוא יכול לחיות עד 120 ללא צורך בטיפול מיוחד (למעט נוגדי קרישה בשל המסתם התותב המכני). חולים שעברו החלפה של המסתם במסתם תותב ביולוגי יזדקקו להתערבות חוזרת לאחר 10-15 שנה. זה החסרון של מסתמים ביולוגיים אורך החיים שלהם מסיבה זו נוהגים באנשים צעירים מגיל 70 לההשתיל מסתם תותב מכני ובמבוגרים יותר ( שתוחלת החיים שלהם סטטיסטית קצרה מעשר עד 15 שנה).

המקרה שלך שונה לחלוטין. לא עברת ניתוח להחלפת המסתם אלא רק של האאורטה. הפגיעה באאורטה לא היתה מלוה פגיעה במסתם ולכן על אחת כמה וכמה שהצפי הוא שלא תזדקק להתערבות טיפולית למסתם.

למרות כל הנאמר לעיל אני מבקש לזכור ממך למי נתנה הנבואה. מדובר בהערכה כוללנית ביותר וכל אחד עשוי או עלול (תלוי בהשקפה) להתנהג בצורה יחודית לו.

מקווה שעניתי לשאלתך. אם לא אנא חדד למה התכוונת.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם אורטלי דוקוספידלי

רונן
    31/01/2015

שלום, אני בן 43 בריא ללא בעיות מיוחדות
    המסתם האורטלי שלי הוא דוקוספידלי ודולף לפי האקו דליפה קלה-בינונית
    האם מותר לי לשתות אלכוהול. אציין שאנו שותים לעיתים רחוקות (פעם בחודשיים)
    אבל כששותים, שותים יחסית הרבה (6-8 כוסיות ויסקי / וודקה) אציין שאין לי כל קושי לשתות כזו כמות והדבר לא גורם לי הרגשה לא טובה או הקאה
    האם אני גורם נזק למצב הקיים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם אורטלי דוקוספידלי - תגובה

ד''ר טובי רסין
    01/02/2015

לרונן

מסתם אורטלי דו צניפיבי- דוקוספידלי מהווה גורם סיכון משמעותי לצורך בניתוח להחלפצת המסתם כמו גם קרע באבי העורקים.

שתית אלכהל מתונה של לא יותר ממנה ביום לא רק שלא מזיקה אלא ככל הנראה אפילו שומרת על הבריאות כל עוד מקפידים להמנע מביצוע פעילות מסוכנת כמו נהיגה תחת השפעת האלכל גם לאחר כוסית בודדת.

שתייהת אלכהל אקססיבית במנות של 6-8 כוסות גם אם היא לעיתים רחוקות ממש לא טובה לבריאות. אלכהל ברמות כאלה מעלה את לחץ הדם לרמות לא מסוכנות אך לחץ דם גבוה הוא אחד מהסיבות המחמירות שליפה של המסתם האורטלי. כמובן שההשפעה היא קצרת מועד ולכן בעקרון אתה לא מנוע ואינך מסכן את עצמך בצורה חריגה מאד מבחינה לבבית בשל שתיה כה אקססיבית כל עוד היא נעשיית לעיתים רחקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חץ דם

דולי
    04/02/2015

האם תרופות ללחץ דם משמינות או גןרמות להזדקנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו