מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיץ רימוניםהרצל30/01/2014
שלום ד"ר.
לאחרונה פורסם מחקר בנושא יעילות מיץ רימונים שמכיל נוגדי חימצון גורם להקטנת התפתחות טרשת עורקים בשילוב ססטינים .
האם מומלץ לקחת גלולות כאלה שמכילות את המיץ ובאיזה מינון .
אני יודע שמיץ רימונים גורם לעצרות ומעלה את רמת הסוכר בדם כך שמצד אחד יתכן וזה יקטין את התפתחות הטרשת ומצד שני יגרום לטחורים ועליית רמת הסוכר בדם .
אשמח לקבל את דעתך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ רימונים - תגובה
ד''ר טובי רסין02/02/2014להרצל היקר.
צר לי אך המאמר לא מוכר לי ובכל הכינוסים בהם השתתפתי לאתרונה לא תואר ולו בקצרה מאמר כזה.כך שאני באמת לא יודע.
מצד שני כל מחקר חייב בביקורת של הקורא ואני רוצה להעלות לפניך משפר שאלות.
לא ברור אם המחקר אותו אתה מתאר בדק את השפעות מיץ הרימונים כשהוא סחוט טרי (ואז יש גם חשיפה לסוכר ) או את השפעות הגלולות שמכילות רכז. שלא ברור אם מכיל סוכר.
אם המחקר בוצע על השפעות המיץ הטבעי אין להסיק מכך כי לגלולות רכז יש אפקט דומה.
להבדיל ממחקרים רפואיים בהם נעשה שימוש תמיד בקבוצת ביקורת שמקבלת פלצבו , כלומר תכשיר דמה לא ברור אם במחקר הנוכחי נעשתה ביקורת דומה.
ברוב המקרים המוחלט השפעות של תכשירים טבעיים לא גורמים לנזק אלא אם באמת מכילים כמות גדולה של סוכר ואז חולים סוכרתיים או כאלה עם רמות טריגליצרידים גבוהים חייבים בזהירות.
אני , מניח שגם אתה שמעתי על ההשפעות המיטבות של מיץ רימונים כנוגד חימצון וכו. מעבר לכך אין לי הרבה להוסיף לך.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)