מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צינטור וירטואלישי26/05/2014
שלום
אני בן41 לא מעשן בריא גובה 181 משקל 92 עושה פעילות גופנית מתונה .לוקח 10 מג קרסטור למניעה (אף פעם לא היה גבוה )LDL 73
אבי קיבל התקף לב בגיל 40
לאחרונה הרגשתי כמה פעמים הרגשה לא טובה ודופק מהיר (יכול להיות הדופק המהיר כתוצאה מהלחץ ) ניגשתי למיון אקג וטרופונין תקין שוחררתי הביתה
ביצעתי ארגומטריה התוצאה .מבחןאסימפומטי ללא עדות לאיסכמיה כושר בינוני
הלכתי רק 5 דקות עד 92% דופק .כשאני אני מגיע לבדיקה כלשהיא אני בלחץ והדופק שלי עולה בגלל זה הגעתי מהר מאד לדופק מטרה
שבוע הבא אני ניגש לצינטור ורטואלי מיוזמתי ועל חשבוני כדי להסיר חשש שמא אני סובל מהלב.
לדעתך לפי הנתונים שכתבתי מה הסיכויים שהבדיקה תצא תקינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו קטן
שי26/05/2014עד כמה אחוז חסימה נחשב לתקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן - תגובה
ד''ר טובי רסין12/06/2014אין דבר כזו חסימה או הצרות תקינה. בעקרון הצרות מלמדת על טרשת כלומר מחלה אבל הצרויות עד 50% לא מפריעות לזרימת הדם גם לא במאמץ ניכר ולכן מוגדרות לא משמעותיות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינטור וירטואלי - תגובה
ד''ר טובי רסין29/05/2014שי שלום רב
מהתיאור שאתה מתאר עולה כי הסבירות שלך למחלת לב כלילית פעילה הוא לא גבוה. ברפואה מודדים את הסיכון לאירוע לבבי לעשר שנים. על פי טבלאות מקובלות בהסתמך על התיאור שלך אתה בקבוצת סיכון נמוכה עם סיכון של אחוז ואפילו פחות לעשר שנים.
הכוונה במחלת לב פעילה הוא אירוע כלילי חד כלומר אירוע של אוטם או ''כמעט אוטם''.
בצנתור רגיל ובצנתור וירטואלי בודקים האם יש טרשת כלומר הצרויות בעורקים הכליליים. בצנתור רגיל פולשני הצרויות עד 50% מקוטר העורק מוגדרות שכלא משמעותיות. הצרויות עד 70אחוז מוגדרות כגבוליות הצרות קשות יותר מעל 70% מחייבות טיפול על ידי הרחבת העורק כלומר באלון או סליל תומך.
בצנתור וירטואלי מעצם טיבו הצרויות מוגדרות רק מעל 70%. במקרה שבו בצנתור וירטואלי יש חשד לנהצרויות כאלה מעל 70% הנבדק מופנה לצנתור רגיל פולשני.
צריך לזכור שקיומן של הצרויות גם כאלה מעל 70% שמוגדרות כמשמעותיות, כלומר גורמות להפרעה בזרימת הדם לא מחייב שהחולה יסבול מאירועים כלילים חדים ובמקרה שבו מדובר בעורקים לא גדולים (שאזור האספקה שלהם קטן יחסית כלומר מזינים חלק קטן משריר הלב) לעיתים ניתן להסתפק בטיפול שמרני.
מקווה שעניתי על שתי שאלותיך. בכל מקרה מאחל לך ''בשורות טובות בבדיקות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)