שלום רב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב
    דיאנה
    07/08/2014

רציתי לשאול, עשיתי בדיקה של עורקי הצוואר ונכתב לי בסיכום: מימין ומשמאל: מהירות מוגברת עקב פיתול
    בשמאל חשד להיצרות משמעותית....
    מה אני אמורה לעשות עם תוצאות אלו, מה התרגום המילולי הפשוט לזה והאם אליי לפנות בדחיפות לרופא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

ד''ר טובי רסין
    07/08/2014

דיאנה שלום

בדיקת דופלר אינה בדיקה מאד מדויקת והיא מתייחסת למהירויות זרימה ועל פיהן מעריכה קיומן של הצרות בעורקים בדרך כלל עקב טרשת.
    במקרה שלך יש מהירות זרימה גבוהה מימין שהיתה אמורה להחשדי להצרות אך בפועל נובעת מפייתול בכלי הדם. במילים אחרות לא לטיפול. משמאל המצב שונה ויש חשד למהירות זרימה גבוהה בשל הצרות. בדרך כלל בנוסף למידע על מהירות הזרימה מצורפת גם הערכה על דרגת ההצרות באחוזים עם דרגות של 0-25%. 25-50 אחוז, 50-70 אחוז וכו. הצרויות של פחות מ-70% מטופלות תרופתית על ידי אספירין או נוגדי קרישה אחרים ואילו הצרויות קשות יותר מטופלות כירורגית בתנאים שאכן קיימת הצרות גם בבדיקות הדמייה משלימות. היות ולא ציינת את דרגת ההצרות קשה לי לענות לך באופן ספציפי.

אם לא עברת אירוע של הפרעות תחושה, עיוורון חולף או סמנים אחרים המחשידים לבעיה נוירולוגית לא מדובר בבעיה דחופה אבל כדאי מאד לפנות לנוירולוג לצורך הערכה משלימה והחלטה על טיפול תרופתי או אחר.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו