מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני צריך לעבור צינתור ימנידוד14/03/2015
האם הפעולה מסוכנת ? האם ביא יכולה להביא סיבוך בריאות .
האם זה יכול להביא לירידת היכולת שלי לתפקד משרדית בעבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריך לעבור צינתור ימני - תגובה
ד''ר טובי רסין15/03/2015דרגה הסיכון בצנתור ימני אינה גבוהה יותר מזו של צנתור שמאלי ואפילו נמוכה יותר מזו של צנתור טיפולי (צנתור טיפולי הוא צנתור בו נעשייתה הרבחה של עורק מוצר). מטרת צנתור ימני הינה הערכת תפקוד המסתמים. הערכת אפשרות של קיום דלף בין שני צידי הלב או אבחנה של גורמים ליתר לחץ דם ריאתי. ההבדל הינו שצנתור ימני בנוסף לדקירה של עורק נעשית דקירה גם של וריד במפשעה ברוב המקרים. מערכת הורידים היא מערכת בלחצים נמוכים ולכן סיבוכים וסקולריים הנובעים מפגיעה בכלי דם ושטפי דם הרבה יותר נדירים בניקור של וריד בהשוואה של ניקור עורק. אין הדבר משמעותי בין צנתור רגיל אבחנתי לצנתור ימני היות וגם בצנתור ימני נעדה ניקור של עורק.
הסיכון לפגיעה ריאתית בצנתור ימני מאד אבל מאד נמוכים. בכל ה''קרירה '' כמצנתר זכור לי מקרה אחד בלבד שבו נגרמה פגיעה ריאתית בצנתור ימני.
סביר מאד להניח כי תוכל לחזור לעבודה משרדית ימים ספורים לאחר צנתור ימני.
הכי חשוב מאחל לך בשורות טובות מבחינת הממצאים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המעמיקה והמרגיעה מאו
דוד16/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)