שומנים בדם מעל הנורמה וגם סובל מחלבון בשתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומנים בדם מעל הנורמה וגם סובל מחלבון בשתן
    ד''ר טובי רסין
    18/03/2015

שלום רב.
    אני בן 50, שמן, עם שומנים בדם מעל הנורמה וגם סובל מחלבון בשתן.
    מטופל בכדורים, דיאוון ליפטור ונורמיטן.
    אני פוחד !
    אני מעוניין לעשות צינתור וירטואלי.
    מי מפנה ? כמה עולה והאם מגיע לי בחינם.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צינתור וירטואלי - תגובה

ד''ר טובי רסין
    19/03/2015

אין שום היגיון בביצוע צנתור וירטואלי אם אין תסמינים נלווים. צנתור וירטואלי מראה את העורקים הכלילים ואת ההצרויות בהןץ יתכנו הצרויות עד 50 ואפילו עד 70 אחוז שהן להן כל משמעות ואין צורך לטפל בהן באופן מכני על ידי הרבחה או סטנט.

אם אתה סובל מכאבי חזה במאמץ או קוצר נשימה במאמץ שקודם לכן ביצעת ללא תסמינים מומלץ לבצע דקיות אחרות כמו מיפוי לב או אקו לב במאמץ. בבדיקות אלה לא ''רואים '' את העורק אך ניתן ללמוד אם העורק מזרים דם בכמות מספקת כלומר אם יש בו הצרויות שעלולות לסכן את הבריאות או לגרום לתעוקה.

בעקרון בדיקת CTA לבבי כך נקראת הבדיקה עולה כאלפיים שקל באופן פרטי. היא נכללת בסל הבריאות אם יש לך המלצה מנומקת של קרדיולוג.

כאמור להערכתי עדיפה בדיקה כגון אקו לב במאמץ ואם אתה לא סוגל למאמץ בדיקה כגון מיפוי לב ורק אםפ יש חשד משמעותי לבעיה לבבית. גורמי סיכון לכשעצמם כמו עודף שומנים בדם וכו לא מצדיקים ביצוע הבדיקה.

חלבון בשתן מלמד כי יש לך ברקע בעיה כליתית צריך לזכור שצנתור וירטואלי מחייב הזרקה של חומר ניגוד רנטגני שעלול להחמיר פגיעה כליתית. בבדיקות שציינתי כגון אקו לב או מיפוי לא מזורק חומר כזה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה.

יעקב
    20/03/2015

ככל הנראה אבקש להיפגש עם קרדיולוג לבדיקות מקיפות.
    חייב לטפל בעצמי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו