שיעול כתופעת לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול כתופעת לוואי
    ניקי
    11/04/2015

שלום,
    אחרי התקף לב, צינתור והכנסת סטנט המפריש תרופה. בין התרופות שנרשמו לי קרדילוק 2.50 מ"ג. התרופה גורמת לי לשיעול עם ליחה בלתי פוסק. מנסיון העבר תרופות ממשפחת חוסמי בתא גורמות לי לשיעול. האם ישנן תרופות חליפיות או שעלי להמשיך בתרופה זו?
    תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול כתופעת לוואי

הוספת תגובה

• שיעול כתופעת לוואי - תגובה

ד''ר טובי רסין
    12/04/2015

יש תרופות חליפיות. מאידך יש תרופות אחרות ששכיחות יותר כגורמות לשיעול.

א. התרופות החליפיות המקובלות לחוסמי בטה הן מקבוצת חוסמי סידן כגון קרדיזם.
    ב. אנא רשום את רשימת כל התרופות שאתה מקבל שכן חוסמי אנזים מהפך כגון טריטייס , אנלדקס, ואסקס וכו סביר יותר שהן אלה הגורמות לשיעול.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כתופעת לוואי

ניקי
    12/04/2015

התרופות שאני מקבלת:
    אספירין 100 מ"ג, ברילינטה 90 מ"ג פעמיים ביום, קרדילוק 2.50 מ"ג, טריטייס 1.25 מ"ג,
    סטטור 40 מ"ג, ואלדוספירון 25 מ"ג בגלל גידול זעיר שפיר על האדרנל.
    איזה כדור יכול להחליף את טריטייס שגם גורם לשיעול וגם מעלה את רמת האשלגן?
    תודה להתייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כתופעת לוואי - תגובה

ד''ר טובי רסין
    14/04/2015

בעקרון טריטייס שייך לקבוצת תרופות הקרויה חוסמי אנזים מהפך. תופעת לואי יחסית שכיחה שלהן כוללת שיעול. תרופות מקבוצה של חוסמי קולטנים לאנגיוטנסין כגון דיוואן, לוטן, אטקנד וכו יכולים להחליף את הטריטייס להסבירות להופעת תופעת לוואי של שיעול בהן נמוכה מאד. המינון שיחליף טריטייס 1.25 הוא למשל לוטן 12.5. ההחלפה לא אמורה לפתור בעיה של עליה ברמת אשלגן.
    במקרה שלך אתה קמבל שתי תרופות שהן בעלות השפעה על רמת אשלגן כאשר אלדוספירון סביר יותר להניח שעושה זאת.
    משילוב התרופות אני מבין שעברת אוטם שריר הלב ואולי אפילו אוטם משמעותי. אני מציע לך לא לנסות לפתור בעיות אלה לבד אלא להיוועץ בקרדילוג המטפל. תרופות כמו טריטייס או לוטן חיוניות במניעת התפתחות נזק נוסף לשריר הלב בשנה שנתיים הראונות שלאחר האוטם.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו