מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות מבחן מאמץ לב-ריאה מורכבמור23/05/2015
זה אמנם לא בדיוק נושא הפורום אך אשמח לתשובתכם, קצת מדאיג.
אני בת 21 והבדיקה ניתנה ע''י רופא ריאות בשל קשיי נשימה והתקפים (יש אסתמה) שהפכו ממופיעים כמה פעמים בשבוע ליומיומיים וקשיים חדשים במאמץ ובתנועת כיפוף החל מאוגוסט של שנה שעברה, על אף ירידה (בלתי רצונית, בבירור המטולוג ומתוכנן ניתוח ביופסיה בקרוב מאוד) של 16 קילו במשקל, וכאשר במשקל המלא לא הייתה בעיה בכלל.
מבחינה נשימתית אין כל בעיה, אבל מבחינה המודינמית נכתב בטופס כך:
"כושר גופני שמור ירוד, ספירומטריה תקינה. רזרבה לבבית נוצלה.
ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II.
יישום הממצאים-כושר ירוד ומגבלה לבבית, עליה מתונה בDEADSPACE, ממליץ לבצע אקו לב להערכת לחץ דם ריאתי ותפקוד לבבי כללי".
המשונה כאן הוא שעשיתי אקו באוקטובר שנה שעברה כשאז כבר היו קשיי הנשימה המדוברים בשל אוושה סיסטולית 1 מ 6 ששמעו במיון אליו הגעתי בשל התקף שלא הגיב למשאף, והוא פוענח כתקין לגמרי (השורה היחידה שלא מפורשת כתקינה לחלוטין-"מסתם ועורק ריאתי-אי ספיקה טריוויאלית, המפל התחילת דיאסטולי 12 ממ''כ").
אם כן איך ישנה מגבלה לבבית ונוצלה רזרבה לבבית? האם כדאי לפנות לקרדיולוג ולחזור בכל זאת על הבדיקה (במיוחד כי אני אמורה לעבור ניתוח ביופסיה בקרוב וכדאי להבין מה קורה כאן לפני הרדמה)? ומה פירוש השורה באק''ג-ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותוספת פרטים מטופס הבדיקה - תגובה
ד''ר טובי רסין27/05/2015אני מבין ממך שאת סובלת ממחלת ריאות כלומר אסטמה. הממצאים שהיו לך בא.ק.ג. חסרי כל חשיבות ולכשעצמם לא מלמדים על בעיה רפואית לא גל R בחיבורי 1V ולא גל P. מאידך אני בהחלט חושב שיש מקום להשלים את הברור על ידי בדיקת אקו לב מכוונת כדי לשלול יתר לחץ דם ריאתי.
לפני שקובעים שכושר גופני הוא ההסבר היחיד לתלונות ולמצב שלך חובה להשלים ברור על ידי אקו לב.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קטן
מור28/05/2015כלומר יכול להיות שהייתה בעיה כבר בזמן האקו הראשון אך התפספסה אבחנה בגלל שהבדיקה לא הייתה מכוונת ספציפית להערכת יל''ד ריאתי? נשמע לא סביר כי בטופס האקו מאז נכתב שמטרת הבדיקה-הערכת תפקוד חדר שמאל ותפקוד מסתמים, אך נבדק גם חדר ימין ומסתם ריאתי ונכתב עליו-תקין.
האם תמליץ על בדיקת אקו מאמץ במקום רגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקפיץ
מור29/05/2015.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בבקשה?
מור27/05/2015התוצאות האלה מדאיגות אותי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בבקשה? - תגובה
ד''ר טובי רסין28/05/2015אני לא חושב שיש סיבה לדאגה. עד עכשיו כל הברור היה תקין.
מספיקה בדיקת אקו לב רגילה במנוחה כדגי להעריך לחץ דם ריאתי. לא תמיד הדבר אפשרי טכנית לכן צריך מכון טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך על המכון בבלינסון?
מור01/06/2015נתנו לי אקו מאמץ שם וגם תור לקרדיולוג שבתחילה היה בספטמבר, אך לאחר ששלחתי להם את תוצאות המבחן שכתבתי לך קודם הם הקדימו לי אותו ליום רביעי השבוע. כנראה התוצאות הבהילו אותם...
איך בלינסון לעומת שיבא בקרדיולוגיה, ומה דעתך על ד''ר מורנינקס מבלינסון (אליו קבעו לי השבוע)?
אשמח להכוונתך למרות שני יודעת שאסור לכם ממש להמליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך על המכון בבלינסון? - תגובה
ד''ר טובי רסין03/06/2015הבדיקות במרכז הרפואי רבין ממש טובות ומדויקות. לא מכיר רופא בשם הזה לדעתי את קצת משבשת אותו.יש ד''ר מנקס שהוא קרדיולוג מצוין.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)