מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטורציה ודופקיוסי28/05/2015
שלום
בן 41, לא מעשן, ללא תרופות, ועם עודף משקל.
מהו דופק מנוחה? ועל מה הוא מלמד?
מודדים את הדופק מנוחה מיד ביקיצה ולפני שקמים מהמיטה?
הרי במשך היום בוודאי הדופק גבוה יותר גם לא בזמן מאמץ.
שמתי לב אצלי שביקיצה יש לי דופק שבין 65-70.
אבל במשך היום הוא גבוה יותר.
ובאופן כללי כשאני עומד על פי רוב זה בסביבות 100 (פלוס מינוס)
ומאמץ קל מעלה לי את הדופק עוד יותר.
האם הנתונים הנ"ל תקינים? האם זה נורמלי שבעמידה הדופק עולה?
אוסיף עוד נתון, רמות הסטורציה שלי בדרך כלל באזור 94 (פלוס מינוס), אבל בבוקר ביקיצה מדדתי כמה פעמים והיה באזור 90 (אני חש חוסר נוחות מסויימת)
האם זה בעייתי? זה קשור לעניין הדופק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטורציה ודופק - תגובה
ד''ר טובי רסין23/06/2015קצב לב תקין במנוחה הינו בטווח של 60-100. קצב הלב נמדד במנוחה ( לאחר ישיבה של מספר דקות שלא בזמן דחק נפשי) . רוית חמצן תקינה במנוחה הינה בטווח של 95-100 אחוז. הערכים שלך מעט למעשה גבוליים.
דופק מהיר ורמות רווית חמצן ירוודת עלולות לרמוז לקיומה של בעיה לבבית או ריאתית (דופק מהיר בלבד יכול לנבוע מסיות אחרות הורמונליות, מטבוליות כגון אנמייה, התייבשות ואפילו סתם חרדה ).
ממליץ שתפנה לרופא משפחה לבצוע ברור ראשוני שיכלול ספירומטריה ( בדיקת תפקודי ריאות פשוטה) ובדיקת מאמץ או אקו לב לפי שיקולי הרופא התיאור המפורט של התסמינים שלך וממציא הבדיקה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)