מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- א.ק.ג.יוסי01/06/2015
שלום
האם בדיקת הא.ק.ג.המצורפת תקינה? האם יש בתרשים משהו שיכול להסביר עייפות כללית וקוצר נשימה במאמץ?
חשוב לציין שיש לי שינויים קבועים באק.ג. - היפוך גלי T.
בעבר ביצאתי אקו ומבחן מאמץ ולא מצאו סיבה להיפוך.
בן 40 ולא מעשן.
אני מצרף א.ק.ג מהיום, וכן א.ק.ג מ 2012 לשם השוואה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אק.ג. מ 2012
יוסי01/06/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאק.ג. מ 2012 - תגובה
ד''ר טובי רסין02/06/2015הא.ק.ג. אינו תקין יש היפוך גלי T בחיבורים תחתונים. אין הבדל בין א.ק.ג. נוכחי חלזה משנת 2012. א.ק.ג. אינה בדיקה שמקובל לבצע לברור עיי]פות וחולשה אלא אם כן יש חשד להפרעות קצב או אירוע של אוטם בעבר. הממצאים אצלך שלילים לאוטם בעבר או הפרעת קצב.
אם בדיקת האקו לב שביצעת תקינה הסיבה לחולשה והעייפות אינה לבבית.
מפניתך אני מבין שאלה הן תלונותיך ואינך סובל מאירועים של כאבי חזה במאמץ
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.ק.ג.
יוסי02/06/2015שלום
תודה על התשובה
אכן אינני סובל מכאבים בחזה, לא במנוחה ולא במאמץ.
בלי קשר לעייפות וקוצר נשימה במאמצים. רציתי בבקשה לשאול על משמעו היפוך גלי T.
אני מבין שאין כל הבדל בין תרשים ה-א.ק.ג. מאתמול לזה שמ - 2012?
מלבד היפוך הגלים הא.ק.ג. תקין לגמרי?
על מה בדרך כלל מלמד היפוך גלי T אצל אדם רגיל?
והאם בירור של אקו רגיל ובדיקת ארגומטריה תקינים נותן תשובה מספקת לכך שאין משמעות אמיתית להיפוך גלי T?
(נ.ב. בדיקת האקו האחרונה שלי היא מלפני כשנתיים)
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאק.ג. מ 2012 - תגובה
ד''ר טובי רסין02/06/2015הא.ק.ג. אינו תקין יש היפוך גלי T בחיבורים תחתונים. אין הבדל בין א.ק.ג. נוכחי חלזה משנת 2012. א.ק.ג. אינה בדיקה שמקובל לבצע לברור עיי]פות וחולשה אלא אם כן יש חשד להפרעות קצב או אירוע של אוטם בעבר. הממצאים אצלך שלילים לאוטם בעבר או הפרעת קצב.
אם בדיקת האקו לב שביצעת תקינה הסיבה לחולשה והעייפות אינה לבבית.
מפניתך אני מבין שאלה הן תלונותיך ואינך סובל מאירועים של כאבי חזה במאמץ
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת הרופא כפולה
יוסי03/06/2015לאחר התגובה הראשונה הוספתי שאלה, אשמח למענה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת הרופא כפולה - תגובה
ד''ר טובי רסין04/06/2015נא חזור על שאלתך. לא ירדתי לסוף דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוסי04/06/2015שלום
אני מבין שאין כל הבדל בין תרשים ה-א.ק.ג. מאתמול לזה שמ - 2012?
מלבד היפוך גלי ה -T הא.ק.ג. תקין לגמרי? \
על מה בדרך כלל מלמד היפוך גלי T אצל אדם רגיל?
בזמנו עברתי בירור של אקו לב (רגיל) ובדיקת ארגומטריה בגלל הממצא של גלי T הפוכים, והיה תקין.
האם 2 הבדיקות הנ"ל מספיקות ושוללות בוודאות בעיה או שיכול להיות שיש משהו שמסתתר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר טובי רסין23/06/2015היפוך גלי T עשוי ללמד על מגוון בעיות לבביות ומטבוליות מאידך הוא יכול להיות תגובה קבועה לאירוע מהעבר שחסר כל משמעות רפואית. הברור שעברת שולל את רוב הגורמים המשמעותיים הפתולוגיים שעשויים לגרום לשינויים המעידים על מחלה פעילה. העובדה כי תרשימי א.ק.ג. עוקבים בהפרשי זמן ניכרים הם ללא שינוי מרמזת על כך שלא מדובר בבעיה פעילה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)