שנתיים לאחר ארוע לבבי וצינתור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנתיים לאחר ארוע לבבי וצינתור
    טבי
    29/09/2015

אני מטופל תרופתית, מבצע מידי פעם אקו לב במאמץ ועוסק בקביעות בספורט.
    אני מעוניין לדעת מצב העורקים הכליליים שלי למניעת ארוע חוזר.
    האם פרוצדורה כגון צינתור וירטואלי מתאימה למי שעבר צינתור (+סטנטים)?
    אם לא, אלו אפשרויות אחרות עומדות בפני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שנתיים לאחר ארוע לבבי וצינתור - תגובה

ד''ר טובי רסין
    04/10/2015

צנתור או צנתור וירטואלי הם אמצעי הדמייה המדגימים את חלל העורק אך אינם מעריכים את יכולת זרימת הדם דרכו. מקובל כי הצרויות עד 50% מקוטר העורק הן חסרות של משמעות ואין מטפלים בהן על ידי השתלת סליל תומך וכו. אקו לב במאמץ לעומת זאת היא בדקיה הבודקת את יכוללת זרימת הדם דרך העורקים. הצרות שגרומת לקיפוח בזרימת הדם תבוא לךידי ביטוי בירידה בתנועתיות אותה דופן באממץ. מסיבה זו אם בדיקות אקו לב במאמת תקינות אין צורך לבצע הדמייה כגון צנתור או צנתור וירטואלי שכן הן חסרות כל משמעות. נאמר שאם כן תעשה בדיקה כזו ויודגמה בה הצרויות של 50% לא תהיה לכך כל משמעות טיפולית. מאידך חשיפה לבדיקה מיותרת מסכנת אותך בשל חשיפה לקרינה וחומר ניגוד רנטגני.
    תתרכז בטיפול בגורמי הסיכון כלומר הורדת רמת קולסטרול, איזון לחץ דם, אכילה נכונה ופעילות גופנית ארובית ובא לציון גואל

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו