תוצאות צינתור וירטואלי - יש ממה לדאוג?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות צינתור וירטואלי - יש ממה לדאוג?
    אג
    23/09/2017

שלום,
    אני בן 50, מרגיש טוב אך עם הסטוריה משפחתית חזקה של בעיות לב, וכן לחץ דם שומנים וטריגליצרידים שהיו בעבר גבוהים (כיום מאוזנים תרופתית).
    עברתי לפני שבועיים צנתור וירטואלי. התוצאות תקינות מלבד "RCA - תקין, פרט לפלק מסוייד קטן בחלק הפרוקסימלי של העורק עם היצרות הלומן עד 25%".
    הקרדיולוג שמסר לי את תוצאות הבדיקה סירב לדון בממצא הזה וטען שזה "לחלוטין חסר חשיבות ואין לי מה לדאוג".
    האמנם ? מה משמעות הממצא והאם הוא דורש התייחסות ?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות צנתור טירטואלי

ד``ר אביב מגר
    25/09/2017

שלום רב, במידע שמסרת חסרים פרטים חשובים ולכן לא ניתן לענות באופן ספציפי, באופן כללי הממצא שאתה מתאר מצביע על היצרות קלה ולכן נראה שהנטיה המשפחתית שלך באה לידי ביטוי. יחד עם זאת כדי להעריך טוב יותר מה הסיכונים הכרוכים בממצא ומה הצעדים הדרושים דרוש מידע נוסף על הרקע התסמינים האקג מידת רמת הסיגן בצנתור הוירטואלי שעשית מה הטיפול שאתה מקבל ועוד . בברכת בריאות טובה דר מגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים...

אג
    25/09/2017

לשאלתך:
    - אין תסמינים נוספים - ביצעתי את הצנתור הוירטואלי בגלל ההיסטוריה המשפחתית (אב נפטר מהלב בגיל 53, אחות עברה ניתוח מעקפים בגיל 54, ואני בן 50)
    - אקג ואקו לב תקינים
    - רמת הסידן שנמצאה: 6 יחידות
    - לחץ דם ושומנים מאוזנים באמצעות דופלקס (אמלודיפין 5מג/ וולסרטן 160מג) סטטינים (אטורבסטאטין 40מג), וכן מטופל באספירין (100מג).
    אשמח להתייחסותך. תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו