אוטם שני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוטם שני
    צביה
    24/05/2008

שלום
    רציתי לשאול שאלה רפואית .
    מה הסיכוי שגבר יקבל אוטם נוסף לאחר מספר שנים באם הוא מרגיש טוב , אין לו לחצים בחזה , נמצא במעקב רפואי כולל בדיקות אקג , מאמץ וסיטי תקינים , מבצע פעילות גופנית , שומר על דיאטה נכונה ,אורך חיים בריא , בדיקות הדם כולם תקינות ולוקח את התרופות .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוטם שני

הוספת תגובה

• יעקב

ד''ר טובי רסין
    24/05/2008

המידע שאותו ציינת בשאלתך לא מספיק מפורט ואם זאת אנסה לענות לך בצורה המדויקת ביותר האפשרית.
    אדם שעבר אוטם שריר הלב נמצא בסיכון גבוה יותר לאוטם נוסף מאשר האוכלוסיה הכללית. אולם במידה ולפני האוטם הראשון סבל מגורמי סיכון שלא היו מטופלים כמו עישון, יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים וכו ( גורמי סיכון שניתן לתקנם להבדיל מגורמי סיכון שלא ניתנים לטיפול כמו רקע משפחתי , גיל ומגדר) ) ולאחר האוטם שינה את הרגלי חייו דאג לאזן את אותם גורמי סיכון כלומר חדל מעישון, טיפל תרופתית ביתר לחץ דם ושומני הדם ואף החל לעסוק בפעילות גופנית בהחלט יתכן והסיכון לאוטם נוסף יהיה מזערי ואף קטן בהרבה מאשר באוכלוסיה הכללית. אם בנוסף לכך גם הוא מרגיש בטוב ובדיקות המאמץ שביצע תקינות ניתן אף לנסות להעריך את הפרוגנוזה ( הצפי לעתיד) לטווח של כמעט עשר שנים.

כדי להעריך את הפרוגנוזה לטווח ארוך יש לעיין בממצאי בדיקות הדם ובדיקת המאמץ.. במידה ומסמכים אלה ברשותך אתה מוזמן לשלוח לי אותם לפקס 0577944156 ואענה לך בפורום מהו הסיכון שלך לטווח ארוך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תשובה נוספת ליעקב

ד''ר טובי רסין
    26/05/2008

עיינתי בתיעוד הרפואי ששלחת לי.

אני חושב שאתה בהחלט בדרך הנכונה. ממצאי בדיקות הדם מלמדים על איזון מעולה של רמת הקולסטרול ( הטוב והרע). בבדיקת אקו לב רואים שהנזק שנגרם ללב באוטם הראשון ( היחיד בע''ה) קל יחסית. ובבדיקת המאמץ אתה מסוגל למאמץ גבוה בהרבה מאשר האוכלוסיה הרגילה והבריאה.

אני בהחלט יכול להגיד שאתה בדרך הנכונה. אם תמשיך כך הסיכון שלך לאוטם נוסף נמוך משמעותית מאשר באוכלוסיה הכללית הבריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

צביה
    26/05/2008

לד"ר טובי שלום.
    תודה על העזרה וחוות הדעת הרפואית .
    על תגובתך המהירה והיחס החם מגיע לך תודות ממני ומכל הגולשים.
    תודה וכל הכבוד .
    יעקוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו