צורך בצנתור לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צורך בצנתור לב
    ארז
    29/05/2008

שלום,
    אבא שלי התאשפז לאחר לילה של הקאות...הוא היה מזיע כולו וכן צבע עורו היה אפור.
    במיון נצפה דופק לא סדיר וכן בבדיקות דם נמצא טרופונין (מקווה שזה השם הנכון)
    לאחר טיפול ראשוני במיון עבר צילום חזה, אולטרה סאונד ו א.ק.ג. - כולם כעת תקינים,
    מלבד האנזים שעדיין מופיע בדם.
    האם יש צורך בצנתור? האם ניתן לומר בוודאות שזה התקף לב?

יש לציין שבשעתיים אחרי שהיינו במיון הוא כבר שתה והתהלך.
    קיימת סכרת.

תודה,
    ארז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צורך בצנתור לב

הוספת תגובה

• הצורך בצנתור

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    29/05/2008

לפי התיאור של אביך בקבלתו, בנוסף לעובדה שערכי הטרופונין עלו (זהו סמן לקיום נזק לבבי), עולה כי סביר להניח שאביך צריך לעבור צנתור לב כלילי במהלך אישפוזו. אני מסתייג מן ההמלצה הגורפת לכך, משום שכל חולה יש לדון לגופו, ואין לי את האינפורמציה לגבי מצבו של אביך, מחלות רקע, והסיכונים הספציפיים לגביו בצנתור כלילי. באופן כללי, חולה המתקבל בשל חשד לארוע לבבי, בנוסף לעליית ערכי טרופונין או האנזים CPK ההמלצה לגביו הינה לעבור צנתור במהלך האישפוז, אלא אם כן קיימת התווית נגד לכך. (אי ספיקת כליות קשה, הפרעות קצב בלתי נשלטות, מצב כללי ירוד ביותר וכו'). בכל מצב אחר ההמלצה הינה לבצע צנתור כלילי כדי לקבל את האינפורמציה האנטומית לגבי העורקים הכליליים ולשקול את הצורך בהתערבות מיכנית בהיצרויות במידה וקיימות (פתיחה על ידי בלון וסליל תומך-סטנט, או ניתוח מעקפים כליליים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו