כאבי בטן לאחר טיסה ארוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן לאחר טיסה ארוכה
    צביה
    07/06/2008

שלום.
    במהלך עבודתי אני טס דיי הרבה במהלך השנה לחו"ל .
    שמתי לב מספר פעמים רבות שבכל פעם לאחר הנחיתה בארץ במיוחד יש לי כאבי בטן שחולפים במשך היום .
    מאחר ועברתי בעבר אוטם אבקש לשאול האם יש קשר והכאבים קשורים לבעיות כלי דם או בעיות לבביות ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן לאחר טיסה ארוכה

הוספת תגובה

• כאבי בטן לאחר טיסה ארוכה.

ד''ר טובי רסין
    07/06/2008

קשה לי מאד לענות לך על השאלה היות ואין לי מספיק מידע על אופי הכאב וכו. אענה בכלליות.

טיסות , בעיקר טיסות ארוכות ובעיקר אלה במחלקת תירים כרוכות בסיכון מוגבר לתסחיפים ראתיים עקב עמדון ( סטזיס) של דם בורידי הרגליים, אז עלולים להיווצר קרישי דם ואלה עלולים להסחף לריאות ולגרום נזק קשה. הביטוי הקליני שלהם אינו של כאבי בטן אלא של כאבי חזה וקוצר נשימה. לא נראה לי שזה מה שקורה לך.

בעיה נוספת של חולי לב בעיקר חולי לב עם אי ספיקת לב קשה נובעת מלחץ נמוך של חמצן במטוסים. במקרה כזה התסמינים לא יהיו של כאבי בטן אלא קוצר נשימה , שוב תופעה שלא הזכרת.

תסמינים שקשורים לבטן מחשידים בראש ובראשונה לבעיות במערכת העיכול. האם אתה אולי רגיש למוצרי מזון מסוימים. אולי דווקא אלה מוגשים לך במהלך הטיסות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו