עדיף צינתור וירטואלי או מפוי טליום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדיף צינתור וירטואלי או מפוי טליום
    יוסי
    19/06/2008

שלום רב
    אני מתאמן באופן סדיר בריצה ובמשקולות מזה שנים.
    בבדיקה ארגומטרית שביצעתי לאחרונה נתגלתה צניחת ST עד 2 ממ דופן אנפרו לטראלית שחלפו אחרי 30 שניות.הבדיקה עצמה ארכה 13 דקות ברוס.
    אינני מעשן,לא סכרת,אין לי יתר לחץ דם או סיפור משפחתי של מחלת לב ואינני מקבל טיפול קבוע של תרופות.הכולסטרול שלי LDL 99 ומצב בריאותי הכללי טוב.
    לפני כ-8 שנים נצפו אצלי צניחות ST עולות ובוצע מפוי טליום שהיה תקין.
    הקרדיולוג שבדק אותי המליץ להשלמת הבירור לבצע מפוי תליום במאמץ ספקט לשלילת מחלה קורונרית.
    אמר שגם אם יתברר במפוי שהכל תקין, עדיין אפשרי שיש ממצא שאפשר לגלותו רק בצינתור וירטואלי.
    האם כדאי לבצע אך ורק את הצינתור הוירטואלי שיתן תמונה מדוייקת יותר או שיש ערך לשתי הבדיקות גם יחד ?
    מה אופי הפעילות הספורטיבית המומלצת עד גמר הבדיקות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צנתור וירטואלי או מיפוי מה עדיף.

ד''ר טובי רסין
    20/06/2008

מיפוי לב היא בדיקה תפקודית המלמדת באופן עקיף מהי אספקת הדם לשריר הלב בלי להתייחס ישירות למצב ההצרויות בעורקים הכלילים. הבדיקה נעשיית במנוחה וגם במאמץ ולכן יש לה גם ערך תפקודי, כלומר מלמדת מהי היכולת התפקודית של הלב ומכאן ניתן ללמוד גם על הפרוגנוזה העתידית לטווח של מספר שנים.

צנתור היא בדיקה של מצב העורקים הכליליים. הבדיקה מלמדת על מצב העורקים הכלילים ודרגת ההצרויות בהן ללא יכולת להעריך האם הצרות מסוימת במידה וקיימת גורמת לקיפוח בזרימת הדם או שהיא אינה מפריעה כלל.

כלומר הבדיקות משלימות אחת את השנייה. מקובל לבצע קודם בדיקת מיפוי לב. אם הבדיקה חיובית-פתולוגית יש להשלימה על ידי צנתור. אם הבדיקה תקינה הצנתור לא יוסף הרבה.

כעת לענינך. סיבולת בבדיקת מאמץ של 13 דקות, כלומר היכולת להתמיד בבדיקה 13 דקות היא הרבה מעל לממוצע ומלמדת על פרוגנוזה מצוינת. מעברך ניתן ללמוד כי לאחר בדיקת מאמץ שהיתה חשודה כחיובית המיפוי היה תקין. לפיכך ולאור העובדה כי אין לך גורמי סיכון ואתה עוסק בפעילות ספורטיבית קבועה נין ללמוד כי מצבך יציב והצפי לעתיד מעולה. מצד שני בדיקת המאמץת היתה חיובית ולכן ממליץ לך להשלים את הברור על ידי במיפוי לב. אם גם הוא יהיהי תקין ואני משוכנע בכך אין צורך בברור נוסף.

צנתור, גם וירטואלי כרוך בחשיפה לקרינה מיננת ובהזרקה של כמות נכבדת של חומר ניגוד רנטגני שהוא לא הכי בריא לכליות.

בשלב זה עד גמר הברור המשך לבצע פעילות גופנית אך מתונה יותר רצוי פעילות ארובית בלבד עד קצב לב של 120 לדקה בלי לעבור עומס זה. לאחר הבדיקה אם תהיה תקינה תוכל לחזור לפעילות מלאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו