מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדרוש צינתור לאור מיפוי לב תקין ?רון25/08/2008
לאור ירידה חדה בכושר הגופני מזה מספר חודשים (קוצר נשימה במאמץ קל) הופנתי לבדיקת טליום עם הזרקת דיפירידימול. במיפוי הכל תקין - לא נמצאו עדויות לאיסכמיה. למרות זאת הקרדיאולוג הפנה אותי לציתור לברר סיבת הירידה החדה בתיפקוד. ברקע: בן 59, סוכרת מסוג 1 שנים רבות 30+ (מטופל במשאבת אינסולין), צינתור לפני שנתיים ב LCX והשתלת תומכן מפריש תרופה, כליות - מיקרואלבומנריה לסרוגין, קריאטנין 1.1 . לחץ דם - תקין לבריא , מעט גבוהה לסוכרתי. מטופל בתרופות: אינסולין, סטטנים, אספרין, תרופות שימור כליות, ויתר לחץ דם. הואיל ואני פחדן מוצהר אני מנסה להימנע מצינתור. שאלתי 1. אם המיפוי תקין למה לחפש "מציאות" בצינתור ? זה לא מיותר ? לא עדיף לחפש הסיבה לבעיתי ע"י בדיקה לא פולשנית, כגון אקו (במאמץ עפ דפירימול), או CT לב חדשני ? 2. האם יכול להיות שהמיפוי יהיה תקין (ללא איסכמיה) ובצינתור תתגלה בעיה ? ואם כן למה ניתן לצפות ? תודה רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רון
ד''ר אריאל פינקלשטיין02/09/2008רון שלום.
מיפוי הינה בדיקה לא פולשנית אמנם, אולם דיוק הבדיקה הינו כ- 85% בלבד. זה אומר שקיימים מצבים בהם תהיינה היצרויות למרות מיפוי לב תקין. זה לא בהכרח המקרה שלך, אך כדי להתרשם מכך, יש צורך בבירור קליני מקיף, ואת זה לא ניתן לעשות באינטרנט, אלא בביקור מרפאה מסודר, אותו אני מניח שהרופא המטפל שלך עשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)