מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צנתור שני תוך שלושה ימיםדנה06/09/2008
שלום רב, אבי עבר אתמול (יום שישי) צנתור ופתחו לו שני עורקים, באחד היתה חסימה של 100% ובשני חסימה של 90%. הסטנדים שהוכנסו הם סטנדים רגילים. נקבע לו תור להמשך צנתור ליום שני הקרוב, כיוון שעדיין יש שתי סתימות שצריכים לפתוח (חסימות של 90 אחוז על אותו עורק). ושם מתכוונים להכניס סטנדים מסוג סייפר. הצנתור התחיל בתור בדיקה, בעקבות צרבות ממושכות, חולשה ותורשה (אחיו עבר ניתוח מעקפים בגיל 50). ובמהלך הצנתור גילו את הממצאים הנ"ל. אבי הוא אדם בריא (?!) , בן 58, לא שותה קפה, לא מעשן, עושה יוגה וצועד 3 פעמים בשבוע..... שאלותי הן: 1. האם טווח הזמן הקצר בין שני הצנתורים יכול להוות סכנה? הרופא הסביר שאפשר לבצע זאת גם במועד מאוחר יותר. מה דעתך? 2. היות והוכנסו שני סטנדים רגילים ואבי יצטרך לקחת תרופות נוגדי קרישה, מה המוטיבציה להשתמש ב'סייפר' עבור שתי הסתימות הנוספות? האם זה נכון ש'סייפר' עמידים פחות והתגלו הרבה מקרי סתימה חוזרים בשימוש 'בסייפר'? 3. הצנתור נעשה בנהריה ע"י דר' מרק גלרמן ומרק ברזניס, ראיתי שאת דר' גלרמן אינך מכיר, מה לגבי ברזניס? 4. האם לדעתך שווה לקבל חוות דעת נוספת לפני ביצוע הצנתור הנוסף? אני רק מוכרחה לציין שאבי מרגיש בטוח בידי הצוות הרפואי שמטפל בו והוא מעונין להמשיך את הטיפול לפי המלצתם. אני ואימי חוששות ונשמח לקבל עזרה. תודה רבה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של דנה
ד''ר אריאל פינקלשטיין10/09/2008דנה שלום.
1. אין כל בעיה לעבור צנתור חוזר לאחר מספר ימים, אלא אם לאביך יש בעיה עם תפקודי הכליות שלו.
2. השימוש בסליל תומך מפריש תרופה (כגון סייפר) הינו בעיקר לעורקים בהם הסיכוי להיצרות חוזרת הינו גדול יותר, כמו בהיצרויות ארוכות ומורכבות יותר, בפיצול עורקים, בעורקים דקים וכו'. אין כל קשר בין שימוש בסליל מפריש תרופה בצנתור זה לבין השימוש בסליל ללא תרופה בצנתור הקודם.
3. חייב להודות שגם את ד"ר ברזניס אינני מכיר, אבל זה אל עושה אותו פחות טוב, אלא רק פחות מוכר.
4. אין לי כל בעיה להתבונן בסרט הצנתור של אבא, איתו או בלעדיו ולחוות את דעתי. (כמובן ללא תשלום). תבקשי העתק של סרט הצנתור (זה ניתן בד"כ תמורת צ'ק ערבון בלבד) ותעבירי לי אותו לעיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)