מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי צינתורami30/11/2008
לפני שנה וחצי עברתי צינטור לפני שבוע עברתי צינטור נוסף באותו עורק וגילו חסימה על יד התומכן שסמו לי לא שמו תומכן אלה רק בלון למה יש עדין תחושת מחנק בגרון אני בעל כולסטרול גבוה סביבות300 לא יכול לקחת תרופות נגד כולסטרול השרירים מאוד רגישים אני צימחוני עושה ספורט. ונפשית אני מתכונן לצינטורים נוספים תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-AMI
ד''ר טובי רסין04/12/2008התיאור שאתה מוסר מעט לוקה בחסר אבל אנסה להתייחס לכל מה שמסרת ולאפשרויות הסבירות.
התופעה של הצרות חוזרת בקצה הסליל התומך שכיחה יחסית ומגיעה ל-40 עד 50 אחוז מכלל הצנתורים בהם הושתל תומכון שהוא תומכון רגיל. פרק הזמן המקובל להופעת הצרות חוזרת כזו הוא 6-9 חודשים אך לפעמים גם יותר. השכיחות נמוכה יות אם הסטנט שהושתל הוא סטנט משחרר תרופה כגון הסייפר או סטנטים דומים של יצרנים אחרים ( סייפר הוא סטנט משחרר תרופה של חברת גונסון את גונסון וקיימים סטנטים דומים של יצרנים אחרים בשמות אחרים). מהמכתב שלך לא ברור איזה סוג סטנט הושתל בעורקיך בצנתור הראשון.
במקרה של הצרות חוזרת כזו יש שתי אפשרויות טיפול.
א. השתלה של סטנט נוסף על גבי הסטנט הקודם. במקרים כאלה מומלץ שיושתל סטנט משחרר תרופה.
ב. ניפוח של ההצרות החוזרת עם באלון בלחץ גבוה
במקרה שלך בוצע ניפוח עם באלון כפי שציינת בפניתך. שוב קיים סיכון גבוה יחסית של הצרות חוזרת למרות ניפוח הבאלון ויתכן שזה מה שקרה גם במקרה שלך ולכן תחושת המחנק ממנה אתה סובל. עליך לפנות לקרדיולוג כדי לשקול אם אכן זה המקור לסבלך ולשקול את הטיפול הרצוי שיכול בהחלט להיות צנתור נוסף בתקווה שהפעם הבעיה תפתר אול יעל ידי סליל תומך משחרר תרופה מסוג אחר.
בלי קשר להצרות החוזרת אתה סובל גם מרמות קולסטרול גבוהות ולא מטופלות עקב רגישות יתר לתרופות מקב' הסטטינים המשמשות לטיפול ברמות קולסטרול גבוהות. העובדה שאתה צמחוני או טבעוני לא משנה לחלוטין היות והמקור לקולסטרול בדם הוא בדרך כלל יצור עצמי בכבד ולא קולסטרול שבא מבחוץ.
אתה חייב לקבל טיפול לבעיה זו אחרת בריאותך בסכנה. יש תרופות אחרות לא מקבוצת הסטטינים ולכן אני ממליץ מאד שתיוועץ עם מומחה לבעיות שומני הדם ( יש תת התמחות כזו) . אם אינך יודע למי לפנות אנא ציין באיזה איזור בארץ אתה מתגורר ובאיזה קופ''ח מבוטח ואשלח לך רשימת מומחים בתחום.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)