לבצע צנטור?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבצע צנטור?
    משה
    19/12/2008

שלום. אני בן 78,מתעמל וצועד, בד"כ מרגיש טוב. לפני 4 שנים עברתי צנטור שבמהלכו הושתל לי סייפר לאחרונה, ולא תמיד, לאחר צעידה של כ 5 דקות בקצב מהיר אני חש בלחצים קלים בחזה. דבר זה כמעט ולא קורה כאשר אני מתחיל את הצעדה בקצב איטי ומגביר את הקצב בהדרגה. כמו כן, לאחר התעמלות (מכשירים או פלדנקרייז) אני מרגיש עייפות שאני מגדירה "עייפות שרירים". תופעות אילו אינן קורות באופן קבוע, אלא מדי פעם. בהנחיית רופאת הבית, הופניתי לקרדיאולוג, שבדק אותי בסטטוסקופ? בקש ממני לנשוום עמוקות, קרא את דוח הצנטור האחרון וקבע לי תור לצנטור תוך שבוע ימים, מבלי שעברתי בדיקות קודמות כגון, בדיקת מאמץ, א.ק.ג.וכו'. האם הסיכון של הבדיקה (בכ"ז, בדיקה פולשנית) שווה את התועלת שבצינטור? תודה על התייחסותכם. משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לבצע צנטור?

הוספת תגובה

• למשה

ד''ר טובי רסין
    21/12/2008

קשה לי מאד לענות על שאלתך.שוב בגלל חוסר מידע מספק. על פניו נראה לי לא מוצדק לקבל החלטה על סמך התסמיים שאתה מתאר וממצא צנתור מלפני 4 שנים בלבד ללא בדיקות עזר נוספות.

צנתור כיום היא פעולה אד בטוחה אבל עדין פולשנית ועדי קיימים סיבוכים גם אם נדירים מאד. ההחלטה על צנתור תלויה בשני גורמים עיקריים.

א. האם יש מחלת לב כלילית שעלולה לסכן את חייו של המטופל. כלומר האם יש ממצאים המלמדים על איסכמיה בטריטוריה של העורק הראשי או הענף העיקרי שלו הקרוי עורק קדמי יורד. כאן מטרת הצנתור היא הצלת חיים. כלומר בדיקת העורקים הכליליים כדי לשפר זרימת דם או על ידי התערבות צנתורית כלומר באלון וסליל תומך או על ידי הפניה לניתוח מעקפים ( ניתוח אם יש מחלה בעורק הראשי)

ב. ללא קשר לסעיף א' האם החולה סובל מתעוקת חזה כזו הפוגעת באיכות חייו. כאן הטיפול נעשה לא לשם הצלת חיים אלא לצורך שיפור איכות החיים בדרך כלל כאשר המחלה הטרשתית גורמת קיפוח בזרימת הדם בעורקים קטנים יותר ולא בעורק הקדמי היורד או העורק הראשי.

מהמידע שמסרת לא נראה לי שהקרדיולוג יכול להעריך שאתה סובל ( על סמך ממצאי צנתור מךפני 4 שנים) מהצרות בעורק הראשי או בקדמי היורד. איכות החיים שאתה מתאר בהחלט נשמעת טובה.

כדאי לשקול ביצוע בדיקת מאמץ קודמת או אפילו מיפוי לב במאמץ או אקו לב במאמץ לפני שרצים לצנתור. אנא התייעץ שוב עם הקרדיולוג שהחליט על הצנתור ושאל אותו מדוע לדעתו הצנתור נדרש. אני בטוח שהוא ענה לך בצורה מושכלת לתאשפר לך לקבל החלטה נכונה.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו