מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם התקף לביפעת28/12/2008
שלום. אני בת 40 . בריאה בדר"כ ואינני נוטלת תרופות באופן קבוע. לפני כחודש וחצי החלו לי כאבים שהתחילו בחזה בצד שמאל עלו למעלה לכיוון הגרון והתפזרו בגב התקפים אלו חזרו כ3-4 פעמים במהלך החודש ועברו אחרי כדקותיים. אני ייחסתי אותם ללחץ נוראי בעבודה ובגלל שעברו מהר לא מיהרתי להיבדק. אחרי כ 2 התקפים כאילו, נתגלתה אצל בעלי מחלת הסרטן ואין צורך להסביר את הלחץ והחרדה שאני נמצאת מאז. לפני כשבוע לפני שינה וללא מאמץ פיזי לפני החלו לי כאבים בבית החזה ששוב הגיעו לגרון ולגב אבל הפעם הכאבים נמשכו כמה שעות. שכבר הצלחתי להרדם התעוררתי אחרי שעה בפחד נוראי ויד שמאל רדומה-הרגשתי שאני עומדת למות. בעלי הזמין אמבולנס שם עשו לי בדיקת א.ק.ג. שהראתה כפי שאמר הפראמדיק משהו "מינורי". הגעתי למיון שם עשו לי שוב א.ק.ג. ובדיקות דם (כולל בדיקת דם מיוחדת ללב אותה עשו לי פעמיים-פעם אחת אחרי שהגעתי ןפעם נוספת אחרי 6 שעות( הבדיקות כולל הא.ק.ג. היו תקינות. בכל זאת החליטו לאשפז אותי (גם בגלל הכאב ביד וגם בגלל שאבי קיבל התקף לב בגיל 47). במחלקה הייתי מחוברת למוניטור כל הלילה-תקין. ובנוסף נעשו לי גם בדיקת אקו לב וגם צינטור וירטואלי (CT)-שיצאו תקינות.הרופא ייחס את ה"דבר המינורי" בבדיקת הא.ק.ג. באמבולנס להיפר ונטלציה-התרגשות. שאלתי היא, גם היום שבוע לאחר המקרה יש לי עדיין לחצים בחזה ומידי פעם יד שמאל מציקה לי? האם ישנן עוד בדיקות שעלי לעבור ? האם יתכן שאני עוברת התקף לב ולא ראו זאת בבדיקות? אני פשוט מבועתת מפחד ואיני יודעת למי לפנות? אודה לתגובתך המהירה יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת
ד''ר טובי רסין30/12/2008קראתי את הדו''ח המפורט על התסמינים אותם את מציינת והבדיקות המקיפות בעברת. הסיכוי שאת עוברת התקף לב בנוכחות בדיקות כה רבות שכולן תקינות שואפת לאפס.
כאבים בחזה לא בהכרח נובעים עקב בעיה לבבית. יש עוד אברים בחזה ובבטן העליונה שיכולים ליצור תסמינים ואפילו סמנים דומים להתקף לב. עקב החשיבות והסכנה הנובעת ממחלת לב בכל מקרה של כאבי חזה מקובל לעבר קודם כל ברור לבבי. הברור הלבבי שעברת היה מקיף ביותר לא חסכו לא אמצעים ולא מאמצים. אני בהחלט חושב ובטוח שהסיבה לכאבים שלך אינה מחלת לב ויש לחפש את המקור לכאב במקום אחר. שילוב של בדיקות דם חוזרות לרמת טרופונין ( הבדיקה המיוחדת ללב שביצעת בחדר המיון) יחד עם אקו לב וצנתור וירטואלי שכולם היחו תקינים עושה את הסבירות למחלת לב למאד מאד אבל מש מאד נמוכה.
מציע שתפני לרופא המפטל כדי לברר מקור אחר לכאבי החזה כמו מערכת העיכול ( ושט או קיבה) ואפילו בעיות גב
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)