התייעצות לגבי צינתור טיפולי נוסף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי צינתור טיפולי נוסף
    דניאל
    19/01/2009

אני בן 63. לפני חודשיים עברתי צינתור טיפולי מוצלח ב-18 RCA mid בעקבות ארוע לבבי במהלך רכיבת אופניים מאומצת. לא היו סיבוכים והתוצאה הייתה טובה, אבל נותרה הצרות משמעותית (יותר מ-90%) שלא טופלה בעורק עוקף בפיצול למרגינל (14 Second Marginal).. מאז מרגיש מצוין. עברתי לדיאטה נטולת שומנים ונוטל סטינים בתוצאה טובה. רץ בין 5 ל-10 ק"מ מדי יום ללא התעייפות. בבדיקת מאמץ בתליום לאחר הצינתור: במיפוי הייתה "עדות גבולית לאיסכמיה במאמץ באזור תחתון-בזלי קטן", אבל במבחן הארגומטריה אובחנה צניחת קטע ST במאמץ, עולה, הוריזונטלית" בחיבורים V4,V5,V6/. (סובייקטיבית הרגשתי טוב מאד בעת מבחן המאמץ - בלי כאבים או חולשה). בדיקת אקו-לב לפני כשבועיים הייתה "מצוינת" לדברי הקרדיולוג הבכיר שעמו התייעצתי לגבי צינתור נוסף. שאלותיי היא 1. האם מומלץ בנסיבות כאלה לעשות צינתור? - הרי אין לי שום סימפטומים ואני מרגיש טוב 2. באיזו מידה העובדה שמדובר בלזיה בפיצול למרגינל מקטינה את סיכויי ההצלחה? (כפי שניתן לצפות, הקרדיולוג שאצלו קבעתי תור לצינתור הוא בעד) אשמח לחוות דעתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    19/01/2009

דניאל שלום.
    התשובה לשאלתך איננה חד משמעית, והיא אמורה להתבסס בעיקר על צפיה בסרט הצנתור שעברת. באם אתה מעוניין בחוות דעתי בצורה יסודית, דאג להעביר לי את סרט הצנתור כדי שאוכל לצפות בו, ואז אשמח לאמר לך את דעתי.
    דבר עם מזכירתי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב): 03-697-3395 (רביטל).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון לד"ר אריאל פינקלשטיין

דניאל
    04/02/2009

לד"ר פינקלשטיין שלום, אני מצוי מספר שעות לאחר הצנתור הנוסף שעבר בהצלחה ומבקש לעדכן אותך . למותר לציין שההמלצה החיובית שלך היתה בעלת משקל רב עבורי. ד"ר חיים ד'ננברג מחזיר לך ד"ש ומדבר בשבחך. אין לי מלים להודות על הנכונות יוצאת הדופן לבחון סרט צנתור ללא כל תמורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו