מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר צינטורוייס חיים27/05/2009
אני רוכב אופני שטח מזה 7 שנים. הרכיבה שלי התבטאה עם הרבה מוטיבציה הרבה אנרגיוות וכושר מעולה. אני רוכב כ 3 פעמים בשבוע.
לפני כ4 חודשים חשתי שיש שינוי בקצב הנשימות שלי בזמן מאמץ והלכתי לבדיקת צינטור וירטואלי.
נקבע בצינטור להפתעתי (ולהפתעת הרופא שלי) שיש לי סתימה של 80% בעורק המרכזי.
לפני כ 3חודשים בוצע צינטור שבמהלכו הותקן לי סטנד בעורק המרכזי.
לפני חודשים חזרתי לפעילות מלאה ברכיבת אופניים.
מאז אני מרגיש עייפות חוסר אנרגיה ומתקשה לסיים טיון כאשר בחלקו של הטיול נדרשים ממני מאמצים שלא היו לפני הצינטור.
אני בן 60.
לפי התאוריה(אני חושב) הייתי צריך להעלות בכושרי ושאלתי האם זה סביר.
לפני כחודש נבדקתי אצל המצנטר ולדעתו נושא העורקים והלב תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מר ויס היקר.
ד''ר טובי רסין28/05/2009ראשית אבקש שתקטין את עומס המאמץ אליו אתה נחשף עד גמר הברור וכל עוד אתה מרגיש לא במיטבך.
מסכים לחלוטין שבעקרון לאחר הצנתור הטיפולי היית אמור לחזור לנקודת ההתחלה כמו בעבר אלא אם כן הוספו לך תרופות נוספות המאיטות את קצב הלב ומונעות ממך פעילות מקסימלית כמו למשל תרופות מקבוןצת חוסמי בטה .
הביקורת אצל המצנתר בהחלט משמחת אך אינה מספיקה. לאחר צנתור טיפולי אין לחזור לפעילות גופנית , וודאי לא נמרצת כמו זו שאתה מבצע לפני ביצוע בדיקת מאמץ מלאה , כלומר לא רק עד דופק מטרה ( דופק מטרה היא כפולה של 85% מההפרש בין 220 לגיל הכרונולוגי ) אלא עד קצה גבול היכולת. הרעיון הוא לבצע בתנאי מעבדה , בנוכחות רופא מאמץ דומה לזה אליו אתה נחשף במהלך הפעילות הספורטיבית.
מציע שתפנה לקרדיולוג המטפל או לרופא המטפל או למכונים חיצוניים כדי לבצע את הבדיקה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר צינטור
וייס חיים29/05/2009תודה על תגובתך המהירה.
לפני הצינטור (אמרו לי שאין לזה קשר לסתימת העורק) (האם נכון?) גיליתי שיש לי לחץ דם גבוהה והרופא המשפחה נתן לי כדור בשם ENALADEX 20MG האם הכדור הזה יכול להשפיע ? אם כן מה לעשות?.
בנוסף בגלל הצינטור אני נוטל את הכדורים הבאים:
TEVAPRINI 100MG
PLAVIX 75MG
ובלילה - SIMVACOR 20MG
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויס
ד''ר טובי רסין31/05/2009אתה מעלה מספר גורמים שכל אחד מהם יכול להסביר את תחושותיך במהלך מאמץ.
א. התרופה סימוביל- חשובה מאד לטיפול ואיזון ערכי הקולסטרול ויכולה להאיט או לעצור את התהליך הטרשתי שגורם לחסימות בכלי הדם אבל לתרופה תופעת לוואי של כאבי שרירים וחולשת שרירים.
ב. התרופה אנלדקס אותה התחלת לקחת בשל יתר לחץ דם. שוב מדובר בתכשיר חשוב לאיזון לחץ הדם שהוא אחד הגורמים לתהליך הטרשתי ( השילוב של יתר לחץ דם וקולסטרול גבוה בעיתי במיוחד) . שוב הורדת לחץ דם ''אגרסיבית '' מידי יכולה גם היא להסביר חולשה ועייפותת.
ג. כמובן תהליך הטרשת עצמו שכבר טופל על ידי הרחבה מוצלחת.
אני שוב מציע שתפנה לרופא המטפל כדי לבדוק אילו מבין שלושת הגורמים הוא המצר את צעדיך או יותר נכון פוגע ביכולת התפקודית כרוכב אופניים.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
וייס חיים31/05/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)