מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קואנזים קיו 10 ובקיצור,Q-10זלמן שרוני12/08/2009
לשני הרופאים הנכבדים המנהלים את האתר - שלום רב,
קראתי בעיון רב את תגובותיכם האחרונות לשאלתו של גולש לגבי שימוש בקואנזים קיו 10 במקביל למתן סטטינים (סימוביל,ליפיטור,קרסטור,פראבאסטטין וכו').
לצערי הרב,אתם מטעים וטועים !
כולסטרול וקואנזים קיו 10 נוצרים בגוף באותו מסלול ביוכימי.
כאשר נותנים סטטינים נגד כולסטרול=חוסמים את מסלול הסינתיזה שלו על ידי חסימת פעילות השלב של הידרוקסי מתיל גלוטאריל קו A
באותה דרך ממש חוסמים בגוף,בו זמנית, את ייצור ה-קואנזים קיו 10
מתן קואנזים קיו 10 כתוסף תזונתי הוא חשוב ביותר ואינו כרוך בתופעת לואי כלשהי (מלבד פגיעה בארנק ...).
התוצאות הלא-אחידות שנתקבלו במחקרים לגבי קיו 10 נובעות מן הסיבה שאין סטנדרד בינלאומי לחומר זה,וגם החשיבות ללקיחת ה-קיו 10 במינון מינימלי של 1 מ"ג ל1 ק"ג משקל גוף אצל אנשים בריאים ו-מינון כפול לפחות אצל נוטלי תרופות מרשם וחולים כרוניים (לב,כלי דם,סוכרת,יתר ל"ד ועוד
אצל מועמדים להשתלת לב(שליבם הוא "סמרטוט") נותנים במרכזי ההשתלה מינונים גבוהים הרבה יותר= 300-400 מ"ג ליום ויותר
יש חשיבות למתן ה-קיו10 בבוקר ובצהרים אחרי האוכל.
לצערנו,יש סוגים של קיו-10 שהם מאיכות נמוכה והם אינם נספגים.
מניסיוני,טוב להשתמש בקיו 10 הנתון כנוזל בכמוסה רכה (soft gel( והוא צריך להיות crystal free
שימו לב,שאינני מקדם מוצר מסוים כי אני אינני כותב מטעם !
בגלל ההשערה שתופעות הלוואי של הסטטינים נגרמת על ידי תהליך דלקתי,יש טעם להמליץ גם כאן להימנע משמנים מוקשים או מוקשים למחצה ובכלל משמנים,גם נוזליים,מקבוצת אומגה-6.זה כולל שמן סויה,תירס,חריע,כותנה.ולכן,יש להמליץ רק על שמן זית וגם שמן קנולה.ובמיוחד,להמליץ על אומגה3.אם לוקחים כמוסות אומגה3- חשוב לבחור בכמוסות המכילות לפחות,600 מ"ג חומצות שומן חיוניות EPA ' DHA.לסיכום,אומגה6 מגביר דלקת , ואילו אומגה3 מפחית דלקת.גם לזה יש הסבר ביוכימי.
אני ער לעובדה,שמידע מסוג זה אינו נכלל בתכנית הלימודים של בתי הספר לרפואה,ולכן,יש נטיה של רופאים (M.D)לומר.מה שאני לא למדתי באוניברסיטה או בהתמחות - לא קיים! וחבל,
עדיף לאמץ את גישתו של רבי עקיבא - "מכל מלמדי-השכלתי"
כל המידע הנ"ל יכול לעמוד במבחן האולטימטיבי של evidence based medicine והכי חשוב,אין לחומרים הנ"ל תופעת לוואי כלשהי ,אין נזק כלשהו,להיפך !
אשמח אם תעבירו את כל המידע הזה לכל רופאי היחידה שלכם,לצוות הסיעודי,לצוות הדיאטניות ובכלל לכל הקולגים שלכם בארץ ובחו"ל.
בשולי הדברים,אני מציע לכם לנסות קיו10 אצל חולי אנגינה פקטוריס למיניהם,גם כאלה שאינם מטופלים בסטטינים.תראו איך הצורך בניטראטים מתחת ללשון הולך ופוחת מידי יום ביומו ! מדהים !
רוצים עדות מקצועית מרופא מדיציני +references=גילשו לאתרו של dr.mercola האמריקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין וקואנזים קיו 10
אלונה11/09/2009שלום רב, ברצוני לברר האם אין התוויות נגד בנטילת קומדים בשילוב עם הקואנזים הנ"ל
מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלונה.
ד''ר אריאל פינקלשטיין12/09/2009לא ידוע לי על כל התווית נגד לנטילת קומדין עם קואנזים קיו 10.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומדין וקואנזים קיו 10
אלונה11/09/2009שלום רב, ברצוני לברר האם אין התוויות נגד בנטילת קומדים בשילוב עם הקואנזים הנ"ל
מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזלמן שרוני
ד''ר אריאל פינקלשטיין12/09/2009זלמן שלום.
אין לי כל מושג מי אתה ומה מקצועך. מה שברור הוא שהתייחסות למגילה המלומדת ששלחת זה עתה לאתר תהיה מצידי הרבה לאחר שאתה תלמד איך להתנסח באתר בצורה מעט יותר צנועה ומנומסת. את זה מן הסתם לא לומדים במקום בו אתה עשית את הכשרתך (שלא טרחת אגב לציין מה היא), אלא מקבלים בבית. מההורים. ומהחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)