כאבי לב לאחר צנתור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי לב לאחר צנתור
    שלי
    26/08/2009

שלום רב,

אמי עברה את הצנתור האבחנתי ולא נמצא דבר.
    מאז הצנתור (חלפו יומיים) היא סובלת מכאבים חזקים בלב ובגב, בחילות.
    בביה"ח תוצאות הא.ק.ג שלה לא היו טובות אז השאירו אותה קצת יותר, עד שהא.ק.ג יצא תקין.

מה יכולה להיות הסיבה לכאבים?

תודה,
    שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי לב לאחר צנתור

הוספת תגובה

• לשלי

ד''ר טובי רסין
    27/08/2009

שאלה קשה.

לצערי הרב בגופינו אין מנורות אזהרה כמו במכונית או במערכות מכניות אחרות המציינות היכן בדיוק נמצאת תקלה. כאבי חזה לא הכרח מלמדים על מחלת לב ובחזה יש אברים רבים נוספים שעלולים לגרום כאב. מצד שני העובדה כי אמך עברה צנתור שהראה עורקים פתוחים לא שוללת לחלוטין את האפשרות שמקור כאביה אכן בלב. בצנתור ניתןל ראות עורקים שקוטרם עד 0.2 מ''מ. עורקים קטנים יותר לא ניתן לראות. מסיבה זו כאשר יש כאבי חזה אופיניים למחלת לב עם או בלי שינויי א.ק.ג. אך בנוכחות צנתור תקין אנחנו מדברים על ''מחלת כלי דם קטנים''.

ראשית מדובר במחלת לב עם אפשרות לטיפול תרופתי ללא כל אפשרות לטיפול מכני כלומר צנתור טיפולי או מעקפים.

שנית הפרוגנוזה של חולים אלה ( בדרך כלל נשים יותר מגברים) היא מצוינת . תחת טיפול תרופתי פשוט וללא סיכון משמעותי ניתן להקל מאד על החולות ולשפר את איכות חייהם . המחלה אינה מסכנת חיים בדרך כלל.

אפשרות אחרת היא שלא מדובר בהצרויות קבועות אלא באירועי ספזם של העורקים הכליליים כלומר העורק מידי פעם מתכווץ ( יש בעורק שרירים טבעתיים שעלולים לגרום לכך) וגורם לקיפוח בזרימת החמצן לשריר הלב ולכאב חזה עם שינויי א.ק.ג. אך בזמן הצנתור העורק משתחרר , נפתח ולא נראות כל הצרויות. גם כאן כמו במחלת כלי דם קטנים הפרוגנוזה ( צפי לעתיד) מצוין והטיפול הוא תרופתי. המחלה נקראת פרינצמטל אנגינה ( למה כזה שם?? אין לי מושג אבל ככה זה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר

שלי
    27/08/2009

הייתי מאוד מודאגת אתמול. כמעט חזרנו לבי"ח.
    היום אמי מרגישה קצת יותר טוב. כשהיא תחלים מהצנתור נמשיך בבירור.

כל טוב,
    שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו