מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צנתור לבת 80אני23/09/2009
שלום רב,
סבתא שלי בת 80 מועמדת לצנתור לב בגלל לחצים בחזה, למרות מיפוי לב תקין. קראתי שישנו גם צינתור וירטואלי. האם זהו אותו צינתור והוא מאבחן בדיוק אותו דבר כמו פולשני או יכול לפספס ? מה הבדל ביניהם חוץ מזה שוירטואלי לא פולשני?
אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מומחה, לא רופא, אבל קצת מבין...
רן23/09/2009שלום,
צינתור וירטואלי (CT לב) אידיאלי למי שצינתור יכול לסכן אותו מאיזשהיא סיבה, וכן כשהחשד לחסימה של עורק כלילי נמוך ביותר. החיסרון הוא שאם יש חסימה, יכול להיות שיידרש צינתור טיפולי, בעוד שבצינתור רגיל משלבים את השניים (איבחוני+טיפולי). לעומת זאת (לא סביר לפי התאור שלך), לפעמים צינתור טיפולי בלתי-אפשרי (לדוגמא, חסימה של עורק שמאלי ראשי) ואז את "מדלגת" על הצינתור והולכת ישר לניתוח מעקפים. בוודאי שאינני יודע דבר לגבי סבתך, או לחלופין מוסמך לקבוע משהו, אך הייתי אומר לך בפשטות: "לכי על זה". אין לך מה להפסיד. תמיד יהיה אפשר לעשות גם צינתור רגיל.
לפני מספר שנים יעצתי לקרוב משפחה לעשות זאת, לאחר שקראתי קצת של הנושא, היות והיתה סכנה מוגברת לצינתור בגלל משקעים של קרישי דם בעורקים והמצנתרים די הסתייגו מלעשות צינתור, וזאת כאשר אף רופא של קופ"ח חולים אן רופא בי"ח יעץ לו לעשות זאת (אולי בגלל שאז היה הדבר כרוך בשתשלום, ואסור להם להציע בדיקה בתשלום, או בגלל שעדיין לא העריכו את הבדיקה נכון). בסיכום של דבר, זה השתלם מאוד, למרות החשדנות של הכירוגים של הלב לבדיקה הזאת (אחד מהם, מאוד ידוע, אף התעקש על צינתור אבחוני רגיל לפני ביצוע ניתוח מעקפים, אך בסוף ירד מהעניין בגלל הסיכון המוגבר). ככל הידוע לי, היום הבדיקה נמצאת בסל הבריאות אם יש המלצת מומחה, אך אני לא לגמרי בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לענות של שאלותייך
רן23/09/2009צינתור וירטואלי אינו אמין באותה מידה כמו צינתור רגיל, אך מאוד קרוב באמינותו. בדרך כלל אינו מפספס חסימה, אלא דוקא מעצים את החסימה מעבר למה שהיא באמת. אך בשנים האחרונות עלה הדיוק, כאשר המכשירים הינם יותר ויותר "רב-פרוסתיים", מה שמקטין את השגיאה הנובעת מתנועתיותו של הלב (לכן בחרי במקום בו משתשמשים במכשיר מתקדם, 64 פרוסות ומעלה, ורדיולוגים ברמה גבוהה). כמו כן, כאשר כל העורקים מסוידים במידה רבה, הפיענוח קשה, ולכן הרדיולוגים לא ימליצו לעשות בדיקה זו למי שיש לו הסתיידות עורקים מתקדמת מזה שנים רבות. אבל כל אלה לא ממש רלוונטיים להחלטותייך. שהרי אם סבתך אינה מתאימה לבדיקה, או שהיא עלולה לסכן אותה (יש סיכון קטן ביותר), הם יימנעו מלעשותה.
מצנתרים פעמים רבות מסתייגים מהבדיקה ומאמינותה. לעניות דעתי (ואני מוכן לקבל שהיא ענייה משהו), לפעמים הם לא ממש עניניים אלא גישתם נובעת מ"קינאת סופרים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנתור וירטואלי
ד''ר טובי רסין24/09/2009צנתור וירטואלי היא בדיקת CT של עורקי הלב. הבדיקה מחייבת הזרקת חומר ניגוד וקרינה אך אינה פולשנית. נעשיית בעיקר כאשר יש סבירות נמוכה למחלת לב כלילית היות ואינה מאפשרת טיפול מידי ובכך נבדלת מצנתור רגיל פולשני שגם הוא מחייב קרינה והזרקת חומר ניגוד. הבדיקה מיועדת לאוטם מקרים בהם הסבירות למחלת לב נמוכה אך מחייבת לשלול אותה למשל לפני ניתוח להחלפת מסתם כאשר צריך לדעת מה מצב העורקים בחולים צעירים יחסית.
הבדיקה עלולה להיות לא אמינה היות והסתיידויות בדופן העורק ''מסתירות'' את חלל העורק.בגיל 80 ממצא של הסתיידויות שכיח מאד כך גם בחולים עם בעיות רפואיות אחרות כמו אי ספיקת כליות וכו.
אין לי מספיק פרטים על סבתך כך שאיני יכול לייעץ לך יותר מכך. אם המיפוי תקין ובוצע בדרך טובה ואמינה סביר להניח שלא יהיו לסבתך הצרויות בעורקים ובמקרה כזה יש לשקול אכן צנתור ורטואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר תודה ועוד שאלה
אני24/09/2009למרות המיפוי תקין יש לה לחצים בחזה שהתגברו בזמן אחרון במהרה - בהליכה קלה ופעולות בית מאוד קלות מתחילה לחוש לחץ.
איזו עוד בדיקה היתה ממליץ לעבור על מנת למצוא שורש הבעיה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב
רן29/09/2009ייתכן וכדאי לה לעבור אקו לב. הקרדיולוג שלה לא הפנה אותה? מקווה שאחד הרופאים כאן יענה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילי
ד''ר אריאל פינקלשטיין30/09/2009צנתור לב וירטואלי הוא בעצם CT של הלב. דרגת הדיוק קשורה בחולה עצמו (אם הוא שמן או עם קצב לב מהיר הבדיקה אינה מדוייקת). במקרה של חולים זקנים, סביר להניח שיש הרבה הסתיידות בעורקים, ולכן הבדיקה אינה מומלצת בחולים אלו. לא ברור לי מדוע סבתך מועמדת לצנתור למרות מיפוי לב תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)