צינתור לחולה כליות-לד"ר אוריאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צינתור לחולה כליות-לד"ר אוריאל
    דנה
    02/11/2009

שלום ד"ר אוריאל,

אני נואש,אבי בן 73 ואושפז במהלך סוף השבוע עקב לחצים בחזה.
    בעברו חולה כליות פרה דיאלזה וסובל מאי ספיקת לב.

אני מחפש גורם להתייעץ עימו אם לצנתר תוכל להמליץ לי בבקשה.

אשמח .

תודות.

בועז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לד''ר אוריאל

ד''ר טובי רסין
    03/11/2009

בחולה במצב פרהדיאליטי צנתור כלילי וירטואלי או פולשני בסיכון גבוה מאד שיגמר בטיפולי המודיאליזה כרונית על כל המשתמע מכך.

אתה מתאר שאביך סובל מאד מכאבי חזה אך לא מציין האם יש הוכחה אוביקטיבית למקור הכאב ודרגת האיסכמיה במילים אחרות האם יש תשובת מיפוי טליום או אקו דובוטמין המלמדת על האיזור האיסכמי גודלו וכו.

אם האזור האיסכמי מזערי ולא מסכן את חייו יש לעשות כל מאמץ להמנע מהצנתור. כלומר אופטימיזציה של טיפול תרופתי. מאידך אם האזור האיסכמי משמעותי ומלווה כאמור בתסמיני וסמני אי ספיקת לב לא ניתן להמנע מצנתור. יש להערך לכך מראש על ידי אשפוז של יום לפני הצנתור לצורך הכנה כליתית ומעקב לעוד יומיים לאחר הצנתור היות והפגיעה הכליתית מחומר ניגוד מפיעה לאחר 48-72 שעות מהצנתור.

חשוב כמובן לבצע את הצנתור בצורה שקולה עם מינימום חשיפה לחומר ניגוד ולבחור את חומר הניגוד האופטימלי.

אני כמובן ממליץ על ביצוע הצנתור במרכז הרפואי תל אביב אבל אני משוכנע שבכל מרכז רפואי תקבל את הטיפל האופטימלי. אנא ציין באיזה אזור בארץ אביך מתגורר או באיזה מרכז רפואי אתה מעוניין ואני אפנה אותך למצנתר שלדעתי הכי מתאים.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רסין תוצאות מיפוי לב

דנה
    11/11/2009

שלום ד"ר רסין,

תודה מקרב לב התייחסותך לנושא.

מצ"ב כקובץ תוצאות המיפוי בהמשך להתייחסותך לצינתור חולה כליות .

אודה מקרב לב על התייחסות חוזרת לאור ממצאי המיפוי שחסרו לך .

אנו חוששים מאוד מצינתור לאור מצבו .

תודה אדוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי לחולה כליות -קריא

דנה
    11/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו