מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר צינתוריםיהודית04/11/2009
שלום,
אמי בת 84 . נסעה לטבריה לנופש ושם קבלה התקף לב. עשו לה צינתור רפואי והתקינו לה 2 סטנדים. כשיצאה מחדר הניתוח אמרה שהקשירה במפשעה חזקה כל כך שלא יכולה לנשום וכואב לה וזה לא טוב. לא נעשה דבר ולמחרת אבדה את ההכרה והתברר שהיה לה דימום פנימי חזק מאד והרגל התנפחה פי 5 וההמוגלובין שהיה לה 12.2 ירד ל- 8. נתנו לה 2 מנות דם. למחרת בשבת שוב אבדה את ההכרה והפעם ראיתי על צג המחשב שיש לה דופק 0 ניסו להחיות אותה לאחר שהזריקו לה זריקות ועשו לה קוצב לב חיצוני ושמו לה לפה מכשיר להנשמה ובלון חמצן כיוון שנאמר לי שהלב שלה בעצמו לא פועל. באותה הזדמנות הם שוב עשו לה צינתור על מנת לבדוק אם סתמו לה את העורקים. למחרת ביום ראשון עשו לה נתוח והשתילו לה קוצב לב. (עד היום הם לא מסרו לנו את שם הקוצב והפירמה). הרגל הימנית שבה עשו לה צינתורים התנפחה מהדם יש לה אמטומה ענקית כחולה והיא כמו יציקה ואמי לא יכולה לעמוד עליה וגם הרגל השניה התנפחה אבל רק בכף הרגל. הם ניסו בכח להוליך אותה אבל היא גוררת את רגלים לא מסוגלת לעמוד על רגליה ורק עם ההליכון ובעזרת שתי אחיות שהחזיקו אותה משני הצדדים היא נגררת ואחר דקות ספורות מתעייפת מאד. ביום רביעי אחר הצהרים בית החולים שילח אותה מבלי להנחות לאן ומה לעשות. אמי לפני הארוע הזה היתה עצמאית הלכה ועכשיו היא עם חיתולים ולא מסוגלת לעמוד או ללכת בעצמה ושום דבר. הכנסנו אותה לבית אבות סעודי . בבדיקות שנעשו לה : LDH הרקיע שחקים= 1139 IRON = 46, TRANSFERRIN=168 , HB= 9.8, RBC= 3.41, WBC=13.7.
איך מורידים את רמת LDH? לאיזה רופא לפנות שהיא לא יכולה ללכת והרגל שלה כחולה מלאה בשטפי דם נפוחה מאד כולל כף הרגל.האם יש רופאים שבאים לחולה השוכב בבית אבות סעודי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר טובי רסין04/11/2009הצטערתי לקרוא את השתלשלות האירועים שעברה על אימך במהלך האשפוז. אנסה לענות על שאלותיך.
א. העליה ב-LDH משקפת ככל הנראה את ההמטומה הגדולה שיש לה ברגל. סיבוך של המטומה שכיח בצנתורים במיוחד בצנתור טיפולי שנעשה באופן דחוף בזמן אוטם חריף בשריר הלב ונובע בין היתר עקב הצורך במתן תרופות חזקות לדלול הדם תוך כדי הצנתור ודיקור של עורק גדול ברגל. ברוב המקרים המוחלט ההמטומה נספגת לחלוטין לאחר מספר שבועות ללא כל נזק שאריתי. אני מניח שהעליה ב-LDH שאת מתארת נובעת עקב ספיגת ההמטומה ואין צורך להוריד את ה- LDH . לא להתבלבל בין LDH שהוא אנזים שרמתו בדם עולה בין היתר לאחר דימום פנימי לבין LDL שהוא סוג של קולסטרול אותו יש להוריד כדי להקטין סיכון לאורוע לבבבי נוסף.
ב, לאמך יש אנמיה ככל הנראה על רקע משולב של הדימום הפנימי וחסר ברזל. יש לתקן את המצב על ידי מתן כלכלה עשירה בברזל ואפילו תוספת ברזל . יש כדורים מתאימים ממספר סוגים חלקם טבעיים ויקרים יותר ואחרים ''כימיים'' ונמצאים בסל הבריאות.
ג. לגבי המצב התפקודי הירוד שלה. חלקו נובע ללא כל ספק מהאוטם וסיבוכיו וחלקו מהמצב הכללי שלה. בגיל 84 פגיעה רפואית קלה יחסית גורמת לירידה תפקודית ניכרת אבל זה לא אומר שלא ניתן לשפר אותה וחייבים לנסות. יש רופאים שעושים ביקורי בית גם למוסדות סיעודיים. כדאי שתזמיני רופא שהוא מומחה לרפואה פנימית רצוי בעל ניסיון והכשרה בגריאטריה ( חפשי בדפי זהב) ובמקביל תעדכני את הנהלת בית החולים הסיעודי שאת מזמינה יעוץ חיצוני. הם לא חייבים לשמוע לעצותיו אבל חייבים להאזין לו . ברוב המקרים תגלי שהם משתפים פעולה וישמחו לייעוץ. לאימך יש זכות מלאה להזמין יועץ חיצוני.
בתקוה שתשתפר במהרה
טובי רסין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לאחר אוטם וצינטור
אורי18/06/2010בתאריך 1.6.10 עברתי אוטם ובאותו יום עברתי צינטור
ואני אמור לעבור בעוד כשלושה שבועות צינטור נוסף של סתימה כ 90% בעורק אחר
התחלתי לעשות הליכה כל יום ללא מאמץ מיוחד כחצי שעה כל ערב האם זה בסדר או כדאי לעשות יותר זמן או פחות זמן
אני לוקח כל בוקר 4 כדורים ובערב כדור אחד
תודה על המדור היפה שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורי
ד''ר אריאל פינקלשטיין21/06/2010אורי שלום.
לפי מה שאתה מתאר, הייתי ממתין עם הפעילות הגופנית עד לאחר פתיחת העורק השני, ורק לאחר מכן ממשיך בחיים רגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לאחר אוטם וצינטור
אורי18/06/2010בתאריך 1.6.10 עברתי אוטם ובאותו יום עברתי צינטור
ואני אמור לעבור בעוד כשלושה שבועות צינטור נוסף של סתימה כ 90% בעורק אחר
התחלתי לעשות הליכה כל יום ללא מאמץ מיוחד כחצי שעה כל ערב האם זה בסדר או כדאי לעשות יותר זמן או פחות זמן
אני לוקח כל בוקר 4 כדורים ובערב כדור אחד
תודה על המדור היפה שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)