מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"ר רסין:פלויקס וקולונוסקופיהרוחמה17/11/2009
שלום, אני לוקח קרוב לשנה פלויקס כתוצאה מאירוע מוחי שעברתי. ההשערה היא שמפרצת בלב היא שגרמה לעלית קריש הדם למוח. אני עומד בקרוב לעבור קולונוסקופיה ואני מבין שעלי להפסיק לקחת את הפלויקס.
שאלותי: 1. כמה זמן לפני הבדיקה עלי להפסיק לקחת את הכדור וכמה זמן לאחריה אני יכול לחזור לקחת אותו (גם אם למשל מוצאים ומורידים פוליפ)
2. מה עלי לעשות בכדי שבזמן שאני מפסיק לקחת את הפלויקס לא אהיה בסיכון גבוה לאירועים מוחיים נוספים.
3. אני אמור כ4 ימים לפני הבדיקה לנסוע לארה"ב (שם אני מתגורר ועובר את הבדיקה) . האם הטיסה בלא הפלויקס מעלה עוד יותר את הסיכון לאירוע מוחי, ואם כן כיצד אפשר להפחית את הסכנה.
4. האם עלי להבדק קודם לכן אצל קרדיולוג, ואילו בדיקות הוא אמור לבצע אם כן.
בתודה מראש,
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד''ר טובי רסין17/11/20091. הפסקה של פלביקס לארבעה ימים לפני הקולונוסקופיה מספיקץ. ניתן לחדש את התכשיר כבר למחרת הפעולה. אם רוצים אפקט מידי יש לקחת ארבעה כדורים יחד. אם לוקחים רק כדור ליום מגיעים לרת איזון טובה רק לאחר שלושה ימים.
2. הסיכון לאירוע מוחי כה נמוך לתקופת הזמן הנתונה עד שאין עליך לעשות דבר.
3. בעת הטיסה לארצות הברית אתה עדין תחת השפעת הכדור אותו תפסיק רק יום לפני הטיסה או ביום הטיסה ( להפסיק ארבעה ימים לפני הבדיקה) ולכן אתה מכוסה. בכל מקרה הסכנה בטיסות היא מקרישי דם ברגליים לא מאלה בלב. בענין הזה אין לך מה לדאוג. בכל מקרה במהלך הטיסה כל שעתיים שלוש כדאי לעשות התעמלות קצרה עם כפות הרגליים כמו להסתובב לאורך מסדרון המטוס או לעשות התעמלות של כפיפות כף הרגל ומתיחות תוך כדי ישיבה.
4. לא חייב להבדק על ידי קרדיולוג. רצוי לבצע אקו לב כדי לראות שאין קרישי דם בחלל הלב באזור האנוריזמה.
בהצלחה. קודם כל שיהיו תוצאות טובות. אני בטוח שהבדיקה תעבור בשלום.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)