שאלה נוספת: פלויקס וקולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה נוספת: פלויקס וקולונוסקופיה
    רוחמה
    17/11/2009

ראשית, אני מאוד מודה לך על תשובתך המהירה. שתי שאלות נוספות:
    1. האם רצוי שאקח לאחר הקולונוסקופיה 4 כדורים בבת אחת , האם זה לא מסוכן ויכול להביא לדילול יתר של הדם. או שאחזור לכדור ביום. המטרה שלי כמובן היא להפחית ככל שניתן את הסיכוי לאירוע מוחי חוזר.
    2. האם יש הכרח לדעתך שאעבור את האקו-לב עוד לפני ביצוע הקולונוסקופיה? אם לא, אז כל כמה זמן כדאי לעבור אקו-לב נוסף?

בתודה,
    דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לדוד

ד''ר טובי רסין
    18/11/2009

1. נטילה של ארבע טבליות יחד של פלביקס אינה מסוכנת לחלוטין. המטרה להגיע מיד לרמת קרישה ירודה אליה תגיע רק לאחר ארבעה ימים אם תיקח כדור כל יום. בחדר צנתורים מיד לאחר השתלת תומכון אנו נותנים כמות כפולה של שמונה כדורים בבת אחת וזה בחולה שמקבל גם אספירין וגם הפרין ולמעט מקרים נדירים ביותר לא היו בעיות דמם. אני משוכנע שאין סכנה בנטילת ארבע טבליות של פלביקס יחד לאחר שארבעה ימים לא נטלת אותן.
    2. לגבי אקו לב הוא לא הכרחי כפי שציינתי קודם. בהחלט רצוי כדי לשלול קיום קרישי דם בליבך. אין הכרח לבצע בדיקות אקו לב סדירות. כל עוד מצבך יציב ניתן להסתפק בבדיקה אחת לשנה לכל היותר. זכרו מדובר בבדיקה לא פולשנית ונטולת קרינה.
    טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו