עייפות לאחר התקף וצינתור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפות לאחר התקף וצינתור
    נועם ישראל
    18/11/2009

לפני 5 עברתי התקף לב חריף וצונתרתי. הושתל סייפר ונפתחה עוד חסימה ללא השתלה.
    חזרתי לעבודה לאחר אך עם השנים היה לי קשה יותר לתפקד בגלל עייפות גדולה: חולשה, ונמנום באמצע היום. בהתייעצות עם הרופא הורידו שלי את הנאובלוק ונשארתי עם הקוקטל הרגיל (אספירין, סימוביל דיובאן) אך העייפות נשארה.
    באקו לב נמצע שה- ef קצת מעל 40%.
    קשה לי לתפקד רצוף במשך שעות ארוכות. האם ניתן לעשות משהו עם העייפות להוציא פעילות ספורטיבית מבוקרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עייפות לאחר התקף וצינתור

הוספת תגובה

• לנועם ישראל

ד''ר טובי רסין
    19/11/2009

נועם היקר אתה מתאר תסמינים קלאסים של אי ספיקת לב. כלומר נזק בלתי הפיך שנגרם ללבך בזמן ההתקף. לא מדובר בסיבוכי צנתור שאפילו הקטין במידה ניכרת את הנזק ללב. העובדה שנגרם נזק בלתי הפיך ללב משתקפת במקטע הפליטה EF. מקטע הפליטה התקין הוא 55% לפחות. כלומר בכל פעימה הלב מזריק מעל 55% מהנפח הראשוני שלו. עקב האוטם נגרם נזק לכושר ההתכווצות של הלב והדבר גורם לירידה במקטע הפליטה שבמקרה שלך עומד על 40% ( נחשב לנזק קטן יחסית). הטיפול שאתה מקבל הוא בעיקר למניעת אוטם נוסף ( אספירין וסימוביל) וטיפול באי ספיקת לב- דיוואן.
    במקור ללב יש רזרבה גדולה מאד ולהערכתי הפגיעה ממנה אתה סובל לא אמורה לגרום לפגיעה כה קשה באיכות חייך אלא אם כן אתה עובד עבודה פיזית קשה ( בנאי, מסגר וכו) . יש רופאים מומחים לאי ספיקת לב וטיפולים נוספים, תרופתיים בעיקרם שיכולים לשפר משמעותית את איכות חייך. אם אתה זקקו להכוונה למומחה כזה אנא ציין את אזור מגוריך.
    בברכה ובבטחון שמצבך ישתפר
    טובי רסין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות לאחר התקף וצינתור

נועם ישראל
    19/11/2009

ד"ר רסין,
    תודה רבה על תשובתך המפורטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו