זנטק ופלויקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זנטק ופלויקס
    רוחמה
    26/11/2009

שלום לד"ר רסין,
    אני מקבל פלויקס בשל מפרצת בלב שכנראה גרמה לי לאירוע מוחי . לאחרונה התחלתי להשתעל ולחוש ברע , ובבדיקה מצא לי הגסטרואנטרולוג שיש לי רפלוקס. הוא הורה לי לקחת זנטק אחד ביום.
    שאלותי: ה1. אם יש מניעה לקבל זנטק כאשר לוקחים פלויקס? ואם אין השפעה שלו על הלב
    2. האם מותר לקחת רק כדור זנטק אחד ביום, ואם כן מתי לוקחים אותו
    3. אם כן, האם מותר לפעמים לקחת גם 2 כדורים, או שזה מסוכן.

בתודה,
    דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זנטק ופלויקס

הוספת תגובה

• לדוד

ד''ר טובי רסין
    29/11/2009

לדוד היקר והסובל.
    לפני שאענה על שאלותיך בקשה .

במידה ואכן אתה סובל ממפרצת בלב ולכן לוקח פלביקס, אני מניח שאתה לוקח תרופות נוספות לטיפול בלב. חלק מתרופות אלה , מקבוצת חוסמי האנזים המהפך עלול לגרום לשיעול. אנא ציין את כל רשימת התרופות אותן אתה נוטל. יתכן שתלונותיך אינן קשורות כלל לרפלוקס שהתגלה באקראי. חשוב לדעת האם אתה לקוח גם אספירין.

לשאלותיך.
    א. אין כל מניעה לקבל פלביקס עם זנטק ואפילו שילוב של אספירין, פלביקס וזנטק אפשרי ומקובל.
    ב. כן מותר. את הזנטק יש לקחת בבוקר כשעה לפני האוכל.
    ג. מותר לקחת גם שני טבליות של זנטב ואפילו ארבע ( יש תס' של הפרשת חומצת קיבה בעודף בה הניתן להגיע למינונים גבוהים מאד של זנטק ללא רעילות). את הטבליה השניה יש לקחת לפנות ערב שוב שעה לפני האוכל או שאפשר לקחת את שתי הטבליות יחד בבוקר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו