מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לאחר צינתוררמי בצלאל06/12/2009
שלום.אבא שלי 67 עבר צינתור לפני שנה ומאז הוא בקושי מתפקד לדבריו הוא סובל מכאבים איומים בחזה ובראש.בבית חולים רמב"ם מנסים כבר 5 שבועות להבין את פשר הכאבים והם טוענים (הרופאים ) שמדובר אולי בעצב שנפגע ודיכאון או חרדה או כולם ביחד ? יכול להיות שאכן נפגע עצב שגורם לכאבים ?או שמדובר בכאבים שמקורם בחרדה ודיכאון ? אנחנו מרגישים חסרי אונים ואובדי עצות .מה אתם חושבים ? תודה מראש .רמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרמי
ד''ר טובי רסין06/12/2009לצערי המידע שהשארת אינו מספיק כדי לענות על שאלתך באופן מלא.
באופן כללי ובלא לפרט אין שום סיכוי שבמהלך צנתור המבוצע דרך המפשעה או דרך היד יפגע עצב בחזה שגורם לכאבי חזה. הדקירה היא באזואהמפשעה או האמה ומשם הצנתר עובר רק בתוך כלי דם בלי להתקרב בכלל לעצבים כלשהם. לכן מאד לא סביר שהכאב מקורו בעצב בחזה שנפגע במהלך הצנתור.
לא ציינת אם הצנתור אותו עבר אביך לפני שנה היה אבחנתי בלבד או טיפולי. במקרה של צנתור טיפולי מלפני שנה יש שתי אפשרויות תיאורטיות המסבירות כאבי חזה.
א. אפשרות שהעורק שהתרחב עבר הצרות חוזרת. הסיכוי הסטטיסטי לכך 40% עם סליל רגיל ופחות מעשרה אחוז עם סליל מצופה, משחרר תרופה. במקרהכזה בדרך כלל יש תקופה קצרה טובה עם התחדשות התעוקה והכאב לאחר מספר שבועות או חודשים.
ב. במהלך הצנתור הטיפולי הסליל שמוקם בעורק המטרה בו היתה הצרות הושתל בצורה כזו שפגע במוצא של ענף צדדי שיוצא מעורק המטרה בדיוק באזור הסמוך להצרות שטופלה. במקרה כזה תהיה תעוקה מיד לאחר הצנתור כל הזמן.
קיימות עוד אפשרויות שסבירותן אפסית. דכאון וחרדה לא גורמים לכאב אלא מעצימים אותו או פוגעים באיכות החיים. יש לעשות כל מאמץ לגלות את הסיבה לכאבים. סביר יותר להניח שהכאב ממנו וסבל אביך גורם לדיכאון ולא להיפך.
אם יש לך פרטים נוספים כמו דו''ח הצנתור מלפני שנה אתה מוזמן לשלוח לי אותו אחרי סריקה לדואר אלקטרוני או אפילו בפקס.
טובי רסין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדבריך ד"ר רסין.
רמי בצלאל08/12/2009שלום.ראשית תודה על תגובתך .היית צריך לראות את התגובה של אבא שלי לדברים שכתבת.הוא יצר קשר עם כל קרוביו כדי לספר להם שיש סיכוי שהבעיה שלו נובעת מסיבוך שנובע מהצינתור שעבר .הדבר שימח אותנו מאוד משום שפתאום מסתמן כיוון אפשרי להחלמה. אנחנו מבקשים לבדוק כיצד ניתן להתקדם איתך לבירור הבעיה באופן פרטי ? והאם ניתן ליצור איתך קשר טלפוני ומתי.
תודה רבה מראש .רמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרמי
ד''ר טובי רסין08/12/2009אין צורך בביקור פרטי. אני עובד באיכילוב תל אביב ונוח לי לקבל קהל בימי ב' בבוקר ואחת לשבועיים אחר הצהריים. אנא צור קשר עם המשרד לקבלת תור לטל 036973382 תבקש את חנה מנהלת המשרד.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)