קבלת החלטה לפני צימתור מורכב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבלת החלטה לפני צימתור מורכב
    גדי
    30/12/2009

שלום
    לאחרונה אובחן אבי כסובל מאי ספיקת לב בדרגה 3-4
    הייתי אצל מספר רופאים בכירים על מנת לבחון דרכים להציל אותו.

תחילה נאמר לי כי ניתוח מעקבים בליבו כרוך בסיכון רב ולפיכך הומלץ לנו על השתלת לב בתל השומר.

בחוו"ד נוספת שקיבלנו אצל 2 מנהלי מחלקות צנתור (אחת בתל השומר והשנייה בפוריה) נאמר כי המקרה של אבי אכן מורכב ומסוכן אך ניתן לדעתם לבצע בו צינתור על מנת לנסות ולפתוח את העורק הקדמי ובמידה ויצליחו לפתוח אותו ינסו לפתוח עוד 2 עורקים.

מבחינת סיכונים:
    נאמר לי הסיכון בביצוע צינתור שכזה הוא גבוה יחסית כ 5-10 אחוז (למוות חס וחלילה)
    עוד נאמר כי יש סיכוי של כ 70% להצלחה בפתיחת העורקים.

למרות שנחיצות הצינתור ברורה לי ולמשפחתי . אבי מתלבט שכן לטענתו הטיפול התרופתי מטיב עימו וחושב שיוכל לחיות מספר שנים נוספות תחת אותו טיפול.

האם לדעתך בנתונים שהעלתי כאן הוא צריך לבצע את הצינתור
    תודה מראש
    גדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לגדי

ד''ר טובי רסין
    31/12/2009

אי ספיקת לב בנוכחות מחלת לב כלילית ( סתימות בעורקים הכלילים המזינים את הלב) כרוכה באחוזי תמותה גבוהים מאד ללא טיפול לעיתים עד 50% תמותה לשנתיים. בפנייתך לא פירטת את דרגת הפגיעה בליבו של אביך כך שהמספרים שציינתי אינם מוחלטים. בכל מקרה דרגה תפקודית שלישית רביעית מלמדת על תפקוד ירוד מאד ואיכות חיים גרועה , בלי קשר לתוחלת החיים הצפויה.

השתלת לב היא קשה מסובכת וההמתנה לה ארוכה עם אחוזי תמותה גבוהים יחסית בשנה ראשונה. שאר האופציות הטיפוליות מחייבות בכל מקרה צנתור. לא ניתן לבצע ניתוח מעקפים ללא צנתור מקדים ( צנתור אבחנתי) .

השורה התחתונה היא שככל הנראה צנתור הוא בלתי נמנע. במקרה כזה צנתור טיפולי עדיף על פני ניתוח.

לדעתי מהתיאור שנתת צנתור טיפולי הוא הרע במיעוטו.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו