מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי וצינטור וירטואלישאול29/01/2010
במיפוי במאמץ מקסימלי (METS 14.5 דופק 171) שבצעתי לפני מספר חודשים התגלו עדויות לאיסכמיה קלה. לעומת זאת בצינטור וירטואלי שביצעתי לאחרונה נמצא שהלב וכל העורקים תקינים ("לא נמצאה כלל טרשת בעורקים"). מדד הקלציום לפני הבדיקה היה 0.
אני בן 50 ופעיל .גופנית (ריצות ארוכות) ואין לי תעוקות או קושי אחר בשיגרה וגם במהלך הפעילות הגופנית. בעקבות ממצאי המיפוי התחלתי לקבל סימוביל ואספרין ומיתנתי את המאמצים בפעילות הגופנית - השתדלתי לשמור על דופק עד 145 במהלך פעילות וריצות ארוכות (לפני כן נהגתי להתאמן ברמות דופק גבוהות יותר בעיקר באימון אינטרוולים).
איך מוסבר ההבדל בין תוצאות הבדיקות והאם אני יכול על פיהן להמשיך בפעילות גופנית מאומצת ללא חשש? האם עלי להמשיך באותו טיפול תרופתי כטיפול מונע?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאול
ד''ר טובי רסין03/02/2010מתאורך את המיפוי עולה ספק ניכר לגבי דיוק האבחנה שנקבעה במיפוי כלומר שבאמת הינך סובל מאיסכמיה וזאת בעיקר בשל הסיבולת המעולה שגילית בבדיקה. סיבולת של מעל 12 מטץ מלמדת על סבירות נמוכה ביותר למחלת לב כלילית.'' לב חולה'' לא מסוגל להגיע לעומסי מאמץ כה גבוהים. בנוסף לכך יש לזכור שהרגישות של בדיקת המיפוי עומדת על 80-90 אחוז בלבד כלומר בעשרה עד עשרים אחוז מהמקרים בהם המיפוי כביכול חיובי הממצאים בצנתור תקינים. בדיוק כמו במקרה שלך.
לגבי הטיפול. מתן הסימבסטטין נעשה לצורך מניעה ואם ערכי הקולסטרול בדמך מעל ערכי הייחוס אתה זקוק לטיפול בלי קשר אם יש או אין לך מחלת לב כלילית. אגב בחולים עם מחלת לב כלילית מוכחת ( אתה לא נכלל בקטגוריה זו) ההמלצות להתחלת הטיפול נמוכות יותר ולכן ברר שנית עם הרופא שלך לגבי הצורך בטיפול. לגבי האספירין יש המלצות גורפות לטיפול מעל גיל 50 מאידך יש על כך ויכוחים.
לגבי הפעילות הגופנית יש מעט מאד דברים שאתה עושה או תעשה בחייך לטובת עצמך שמשתווים בתועלת שמביאה לך הפעילות הגופנית. עשה פעילות גופנית ככל שרק תוכל התועלת ממנה עולה אפילו על התועלת מהטיפול התרופתי.
במילים אחרות תמשיך לעשות כל מה שעשית.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)

.jpg)



