פלויקס לאחר השתלת סטנט עם תרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלויקס לאחר השתלת סטנט עם תרופה
    שלמה מינזלי
    16/06/2010

שלום רב
    לאחר אוטם בשריר הלב הושתלו בגופי ב-3 צינתורים שונים 4 תומכונים (סטנטים) מהם 2 עם תרופה.
    השאלה שלי היא כמה זמן אני צריך לקחת את הפלויקס ביחד עם האספירין בכדי להישמר מהיווצרות קרישי דם או אוטם נוסף במקום בו הושתלו התומכונים (הסטנטים).
    האם נטילת פלויקס במשך שנה מספיקה אחת , כפי שמאפשר סל הבריאות , או שאני צריך להמשיך לקחת את הפלויקס ?
    האם ידועים מיקרים בהם נסתמים התומכונים משחררי התרופה לאחר הפסקת נטילת הפלויקס במשך שנה?
    בברכה
    שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פלביקס לאחר השתלת סטנט

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    16/06/2010

שלמה שלום.
    לאחר השתלת סליל תומך מפריש תרופה, יש ליטול שילוב של פלביקס ואספירין למשך שנה במידה ומדובר בסליל תומך מפריש תרופה. באופן עקרוני, התרופה בסל הבריאות למשך שנה לאחר ההשתלה, ולאחר מכן זה על חשבון המטופל. הסיכוי לפתח קריש דם בתוך הסליל התומך הינה כ- 0.6% בשנה. לאור זאת, הסיכון באי נטילת התרופה לאחר שנה הינו מזערי, ולכן אין צורך לקחת את התרופה מעבר לשנה זו, אלא אם מדובר בהשתלת סליל תומך בעורק ראשי, שמצב נדיר של חסימתו עקב קריש דם מהווה סכנת חיים ממשית. בכל מצב אחר, נטילת התרופה למשך שנה הינה מספקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו