מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות צינטור וירטואלי - האם מתחייב עכשיו צינתור חודרני?ד''ר טובי רסין17/06/2010
שלום
אבי עבר לפני חמש שנים ניתוח מעקפים ועבר לאחרין צינתור וירטואלי התוצאות אז היו:
מעקף LIMA TO LAD – - בגדר תקין
מעקף RIMA TO MARG – בגדר תקין
LT MAIN - פלאק מעורב בחלקו הדיסטלי הגורם להיצרות משמעותית הנמשכת למוצא ה-LAD
LAD - היצרות קשה במוצא, עם הסתדויותבהמשך.
CX - סטנט פטנטי בחלקו המקורב עם מחלה טרשתית דיסטלית לסטנט עם היצרויות בינוניות הנמשכות לתוך חלקו המקורב של ענף מרגינלי גדול המתמלא דיסטלית מהמעקף.
RCA -היצרות קשה במוצא ה-PDA
לפני כשבועיים בוצע צינתור וירטואלי שנית בעקבות חזרה של לחצים לביים
התוצאות:
מעקף LIMA TO LAD – - בגדר תקין
מעקף RIMA TO MARG – אינו מודגם עם חומר ניגוד
עורקים כליליים -: דומיננטיות ימנית
LT MAIN - פלאק מעורב במחציתו הדיסטלית המתמשך לתוך ה-LAD וגורם להיצרות משמעותית במוצא ה-LAD
LAD - היצרות קשה במוצאו, בהמשך הסתדויות דופניות. מתמלא דיסטלית מהמעקף.
CX - סטנט חדיר בחלקו הקריבני של CX . אחריו מחלה טרשתית קשה המתמשכת לתוך ענף M1 גדול..
RCA -טרשת לא חסימתית בחלק הקריבני של RCA. היצרות קשה. חסימה בגובה הביפורקציה המערבת מוצא PDA ו-PLB. ענפים אלה מתמלאים דיסטלית מקולטרלים.
קבענו תור לקרדיולוג, אך עד שהתור יגיע רציתי לשאול: האם מתחייב עכשיו צינתור חודרני? האם ישנו סיכוי בצינתור לפתוח את החסימות החדשות, או שיש צורך בניתוח נוסף?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור וירטואלי
ד''ר אריאל פינקלשטיין17/06/2010דורית שלום.
אני לא מכיר את אביך, ואין לי כל פרטים לגבי מצבו הכללי, אולם לא ברור לי מדוע חולה לאחר ניתוח מעקפים כליליים, עם מחלה טרשתית מורכבת ומוכחת מוצא לנכון לבצע צנתור וירטואלי ולא צנתור "אמיתי". הדיוק בצנתור וירטואלי בחולה לאחר ניתוח מעקפים מוגבלת במידה מסויימת, ולראיה, לא ברור לנו מה עם המעקף העורקי (RIME) לענף מרגינלי. גם לא ברורה חומרת ההיצרות/חסימה בחלקו המרוחק של העורק הכלילי הימני, ולא ברור מה הסיכוי לפתוח אותה, דברים שהיו ברורים לחלוטין בצנתור רגיל. כמות חומר הניגוד בצנתור וירטואלי דומה לזה של צנתור רגיל, כמות הקרינה דומה אף היא, וה"רווח" היחידי במקרה של אביך הינו חסכון הדקירה, והאישפוז למשך פחות מיממה. אני חסיד הצנתור הוירטואלי, אולם בהתוויות הנכונות, ולא אצל חולה לב מורכב יחסית עם מחלה טרשתית מפושטת שהסיכוי שהוא יזקק להתערבות גדול יחסית. ושוב, אני לא מכיר את הסיפור הקליני של אביך, ולכן לא ברורה לי ההתוויה לצנתור בכלל, אמיתי או וירטואלי. אבל אם יש התוויה כזו, אזי אין ספק שכעת רצוי שהוא יעבור צנתור אמיתי, עם נסיון לפתיחה של העורק הכלילי הימני, ואולי גם של הענף המרגינלי/חלקו המקורב של העורק השמאלי העוקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)