מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלביקס ןאספיריןאבי יולדוס17/06/2010
שלום דוקטור
לפני כשלוש שנים עברתי צנטור עם השתלת סטנט מצופה ועוד סטנט רגיל.אחרי 3 חודשים צונטרתי שוב ושמו לי על הסטנט הרגיל סטנט מצופה.מאז אני לוקח כשלוש שנים בנוסף לתרופות אחרות גם אספירין ופלביקס.לפני כמה חודשים הוחלף הלוסק בפמודיטין.
מאחר ולא היתה בעיה כספית אני לוקח פלביקס 3 שנים ומה שהביא אותי לשאול זה שבבדיקת דם שביצעצי לאחרונה היו לי ערכים נמוכים בפריטין ובפה אירון.26 במקום 33.לא דרמטי כלשון הרופא
אבל יטש לברר אם יש איזה דימום פנימי בקבה.לפני שנה עשיתי קולונוסקופיה והיה בסדר.
יכול להיות שפלביקס עם אספירין 3 שנים גרם לבעיה?
להפסיק? זה הפיך? מה דעתך?
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלביקס ואספירין
ד''ר אריאל פינקלשטיין18/06/2010אבי שלום.
באופן עקרוני, רצוי לקחת את השילוב של פלביקס ואספירין תקופה ארוכה ככל האפשר, במידה ומצבך הכלכלי מאפשר זאת. מאידך, כדי לענות על השאלה עד כמה זמן זה רצוי, צריך להכיר את סרט הצנתור שלך, משום שכמו כל דבר בחיים, העניין קשור ביחסי עלות תועלת. המטרה בנטילת פלביקס הינה מניעת האפשרות של היווצרות קריש דם בתוך הסליל התומך, תופעה הקרויה stent thrombosis. מקרים אלו עלולים לקרות בכל סליל תומך בשכיחות של כ- 0.6% בשנה, ושכיחותם הולכת ויורדת עם השנים שחולפות לאחר השתלת הסליל התומך. שכיחות זו גדולה יותר במצבים מסויימים, כמו בהשתלת סלילים תומכים בנקודת פיצול עורקים, או השתלת סליל תומך קטן יותר מן העורק בו הוא מושתל. מאידך, הסכנה בהיארעות קריש דם בתוך הסליל התומך גם היא תלויה במיקומו. סליל תומך בעורק הכלילי השמאלי הראשי למשל, מחייב נטילת פלביקס לכל החיים, משום שהיווצרות קריש דם בתוך הסליל התומך בעורק זה משמעותה כמעט בוודאות מוות, ולעומת זאת סליל תומך בעורק צדדי יותר אינו מחייב נטילה ממושכת של פלביקס. לאור כל האמור, ברוב המצבים אמנם אין צורך בנטילת פלביקס מעבר לתקופה אותה אתה מתאר, אלא אם כן קיימים במצבך חלק מן הדוגמאות שתיארתי, ואת זאת יודע רק הרופא שצנתר אותך, או מי שהסתכל על סרט הצנתור ובחן אותו. וללא קשר, כפי שציינת, אין ממש מה להתרגש מירידת ערכי הברזל והפריטין, אלא מקיום דימום פעיל ומסכן חיים, שגורם לירידה משמעותית בערכי ההמוגלובין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)