אקג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקג
    דניאל
    22/06/2010

שלום, בצעתי אקג כחלק משיגרה לפני כניסה לקרדיולוג. לא היו לי כאבים מיוחדים באותו בוקר פרט לחוסר ברירות בהרגשה הכללית, טיפה חולשה, אח"כ(במהלך היום מעט כאב בחזה). בדיקת רופא הייתה תקינה.
    פיענוח האקג:
    normal sinus rhythm
    possible letf atrial enlargement
    nonspecific ST abnormality
    Abnormal ECG
    אני יודעת כי בכדי לענות צריך לראות את האקג. הרופא ראה וקרא ודיבר עם עוד רופא שהיה אתו בחדר שמא יש משהו שהם מפספסים ואין להם כיוון מאיפה להתחיל.
    אני ברוב טיפשותי (כך אני חשה) לא שאלתי האם האקג תקין. כשהלכתי הביתה והשוואתי אותו עם אקג תקין שלי שמתי לב לשינויים ב V1,V4 ו V3(למרות שאין לי טיפת רקע ניתן להבחין בשינויים הם לא מינוריים ככ).
    מה עלי לעשות? האם לצאת מתוך נקודת הנחה שהקרדיולוג ראה (למרות שלא השוואה בין האקג הקודם)ואם לא אמר כלום לי אישית זה אומר שזה בסדר? האם העובדה שביצעתי לפני שנה TEE בשל PFO ושם מעבר לדלף נמצא תפקוד תקין של הלב אומר שלא ייתכן שינוי מהותי בשנה הזו?? האם קרשי דם יכולים לגרום למצב כזה? אני נלחצת וזה בטח לא תורם להרגשה
    אשמח אם ניתן לתת לי כיוון למרות שאין לך הרבה מידע... 
    נ.ב שאלתי שאלה תחת הכותרת ארגומטריה. אולי הפעם תוכל לענות לי??
    אני מבינה שלא יכולת פעם קודמת סה"כ מבקשת כיוון אם יש...
    תודה רבה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקג

הוספת תגובה

• לדניאל

ד''ר טובי רסין
    22/06/2010

דניאל שלום רב.

מהפניה אני מבין כי ידוע על PFO כלומר פתח במחיצה הבין עליתית לא בהכרח עם דלף דרכו וכי בשל כך יש צורך במעקב קרדיולוגי. פענוח הא.ק.ג. כפי שמתואר בפניה מלמד על שינויים קלים כולל הגדלה קלה ( אם בכלל , הא.ק.ג. אינו בדיקה טובה לגלות ממצא זה) של העליה השמאלית ושינויים לא ספציפיים ( שינויים שלא מלמדים על בעיה מוגדרת ולכן קרויים לא ספציפיים). בנסיבות אלה אני חושב שבהחלט ניתן להגדיר את בדיקת הא.ק.ג. כתקינה.

מעבר לכך והרבה לפני הכל צריך לזכור כי תרשים הא.ק.ג. הוא בדיקת עזר. בדיקת עזר למה? בדיקת עזר המסייעת לרופא בקביעת אבחנה כאשר קיימים תסמינים ( תלונות סוביקטיביות) או סמנים ( ממצאים אוביקטיביים בבדיקת הרופא) המחשידים לבעיה רפואית מסוימת ואז הוא מפנה את המטופל לביצוע בדיקות שיהיו עזר בידו לקביעת האבחנה או דרגת חומרת המחלה.

א.ק.ג. כלשעצמו ללא קיום תסמינים או סמנים לא שווה את הנייר שעליו בוצע. במקרה שלך (לצערי הרב איני יודע אפילו את גילך) להערכתי וכפי שכבר כתבתי הא.ק.ג. לא מלמד על כל בעיה. אין בא.ק.ג. כל אפשרות לזהות או לשלול קיום קרישי דם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו