פלויקס וקולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלויקס וקולונוסקופיה
    דניאל
    12/08/2010

שלום,
    אני אמור לעבור קולונוסקופיה בארה"ב. בעברי אירוע מוחי, שהוברר כי כנראה נובע ממפרצת בלב. לפיכך אני מקבל פלויקס מדי יום. כמו כן אני מקבל אפנוטין למניעת התקפים אפילפטיים שהיו גם כן בעברי.
    לפני כחודשיים, חשתי מאוד ברע , עם כאבי ראש , סחרחורות, וחולשה רב, כאשר ההטבה החלה לאחר מספר שעות, ונמשכה בעקביות , עד שהתופעות עברו לגמרי אחרי כיום. לדברי הרופא המטפל בי, כפי הנראה התופעות הללו התרחשו בגלל שלקחתי בערב הקודם שני פלויקס [בטעות] יחד עם האפנוטין. הוא אמר שאחת התופעות של האפנוטין [וגם של הפלוקיס, אם כי פחות בהרבה] היא אפשרות לכאבי ראש וסחרחורות, וכי התרופות הללו יכולות להגביר אחת את תופעות הלואי של השניה.
    שאלותי:
    1. כמה זמן לפני הקולונוסקופיה עלי להפסיק עם הפלויקס?
    2. האם עלי לקחת 4 כדורי פלויקס בבת אחת מיד לאחר הקולונוסקופיה?
    3. האם לותר על האפנוטן ביום שאני לוקח פלויקס , מחשש שאם שני פלויקס יחד עם האפנוטין עשו לי כל כך רע, מה יעשו ארבעה.
    4. האם זה מסוכן עבורי [החשש להתקף אפילפטי] אם לא אקח אפנוטין יום אחד

בתודה רבה מראש,
    דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלויקס וקולונוסקופיה

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    15/08/2010

דניאל שלום.
    לשאלותיך:
    1. את הפלביקס יש להפסיק לקחת שבוע לפני ביצוע הפעולה.
    2. לאחר הפעולה יש לחדש את הטיפול בפלביקס עם מנת העמסה של 4 כדורים בבת אחת. כל צורה אחרת לא תביא להעמסת הפלביקס בצורה נכונה.
    3. לא נראה לי הגיוני לוותר על האפנוטין ביום העמסת הפלביקס, משום שהעמסת הפלביקס ביום הראשון היא כמו נטילת כדור אחד בכל יום אחר.
    4. אני לא מוסמך לענות לך על הסיכון לקבלת התקף אפילפסיה בהפסקת האפנוטין. את זה עליך לשאול את הנוירולוג המטפל בך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודה לך

דניאל
    15/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו