צנתור ורטואלי או צנתור פולשני-טפולי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צנתור ורטואלי או צנתור פולשני-טפולי
    ברברה
    04/09/2010

הנני בת 60 ל.ד תקין ldl מעט גבוה. לפני ארבעה חדשים הרגשתי עייפות מוגברת וחוסר אויר בזמן פעילות אירובית. הגעתי למיון עקב כאבים בחזה ובכתף שמאל ושבוע ימים לאחר מכן שוב נבדקתי עקב דופק מואץ. שוחררתי ללא ממצא. במשך כ- שלשה שבועות הרגשתי חולשה ועייפות קשה והפסקתי כל פעילות ספורטיבית. בדיקות אקו לב, אקו לב במאמץ והולטר תקינות. במיפוי לב טליום במאמץ חשד לאיסכמיה לא קשה וקטנה אפריורית אמצעית ודיסטלית.לדברי הקרדיולוג ממצא זה אינו משמעותי לנוכח תוצאות החיוביות של האקו. בהדרגה חזרתי לפעילות אירובית, כיום הנני סובלת מעייפות, ואין באפשרותי לעמוד בקצב פעילות ספורטיבית כקודם, ואני מאבדת אויר זמן בפעילות אירובית מהר מאוד ואז מפסיקה למנוחה. אינני מסוגלת לעסוק בפעילות פיזית כבעבר, ומתעייפות מהר, וכן סובלת לעתים מלחצים ותעוקה ולעתים כאבים בכתף שמאל.
    שאלתי : אם לעשות צינתור או להסתפק בצינתור ורטואלי, האם התסמינים שלי מעידים על סתימה בעורקים למרות התוצאות הטובות של הבדיקות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ברברה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    06/09/2010

ברברה שלום.
    במקרה אותו את מתארת, ניתן בהחלט לעשות צנתור וירטואלי, אולם יש לזכור כי תוצאותיו אינן תמיד חד משמעותיות, ובמקרה שלך, לאור הסימפטומים המרשימים, כל מה שפחות מתוצאה חד משמעית וברורה אינו בא בחשבון. לכן, הייתי מעדיף במקרה שלך, בשל העובדה שהסימפטומים שלך באמת מרשימים, והמיפוי חיובי, להתקדם לצנתור כלילי ולא "להסתפק" לצנתור וירטואלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ברברה
    06/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו