פגיעה בעורק במהלך צינתור-דחו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בעורק במהלך צינתור-דחו
    אסתר
    21/09/2010

אמא שלי בת 61 עברה צינתור אתמול, הרפא אמר שזה צינתור מאוד קשה, אחד הקשים שהיו לו. גילו בצינתור 90% חסימה בעורק ימין אך כשניסה להיכנס עם "עוגן" בדרך פגע בעורק. עכשיו היא בטיפול נמרץ עדיין עם הצנתר וכל הזמן בודקים לה את הרגליים לראות שלא נגרם נזק. אפשר לקבל מידע יותר ברור על מה שקרה לה? האם יכול להגרם נזק לרגליים? זה קשור לעורק שמוביל לרגליים עשו לה היום c.t אין תשובה מה התשובה יכולה להסביר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאסתר

ד''ר טובי רסין
    26/09/2010

צר לי על הסיבוך שאירע בעת הצנתור של אמך. הצנתור כמו בכל בדיקה פולשנית עלולים להתרחש מספר רב של סיבוכים רובם מינוריים גם אם מחיביים טיפול ומעקב.

מהתיאור שאת מוסרת אני מניח ( הערכה בלבד) שככל הנראה נגרם קרע (דיסקציה) בעורק במפשעה דרכו בוצע הצנתור. ברוב המקרים העורק מחלים לבד אך חייבים לנטר ולעקוב שלא חלה הפרעה בזרימת הדם לרגלים, כלומר העורק לא נחסם.

אפילו במקרה חס וחלילה של חסימה הדבר ניתן לטיפול על ידי תיקון העורק בהרדמה מקומית.

מאחל לאימך החלמה מלאה במהרה ללא כל סיבוכים נוספים.
    טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו