מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אתמול עברתי צינטור PFOמצונטרת PFO14/10/2010
אני בת 33.
רציתי לדעת כמה זמן צריך לנוח עד לפעילות מלאה. (אני עובדת בעבודה די מאומצת הכוללת סחיבה ועמידה על הרגליים)
כמה מותר בכלל לסחוב,
כמה מהעבודות הבית מותר לעשות. (שטיפת רצפה למשל)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתמול עברתי צינטור PFO - תגובה
ד''ר טובי רסין14/10/2010צר לי אך על פי הנתונים שציינת לא ניתן לענות על השאלות ששאלת . היות והמידע שמסרת מאד כללי אשיב לך במידע כללי ואם תצייני פרטים מדויקים יותר אשתדל לחדד את התשובה.
PFO הוא פתח במחיצה הבין עליתית הקיים בחיים העובריים ( כל עוד אנו ברחם והריאות לא מתפקדות) ואמור להסגר מיד לאחר הלידה. בחלק קטן הפתח לא לגמרי נסגר וקיים מעבר של דם בין העליות . אם המעבר הוא מצד שמאל לימין חל עוצס על לב ימין המזרים דם לראות והחדר הימני עלול להתרחב עם התפתחות יתר לחץ דם ראתי ( נדיר מאד).
אם המעבר הוא מימין לשמאל ( בדרך כלל קורה בעת שיעול או מאמץ פתאומי) עלולים לעבור תסחיפים מצד ימין לצד שמאל ומשם חס וחלילה למוח.
ההתויה לסגירה של PFO היא או אירועים מוחיים חולפים או התפתחות הגדלה של חדר ימין.
במקרים אלה ההחלטה על חזרה לעבודה נקבעת על פי הסיבה לפעולה וממצאי בדיקת האקו לב לאחר הפעולה ( לא ציינת מה היו הממצאים).
עצם הצנתור עצמו בלי קשר לסיבה מקנה זכות לשבוע של חופש אם עבודתך עבודה משרדית ושבועיים אם עבודה פיזית. חופש מחלה ארוך יותר וחזרה הדרגתית לעבודה נקבעים אם קיימת תחלואה משנית ( ראה המבוא שציינתי).
בברכה
והחלמה מלאה
טובי רסין
\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
מצונטרת PFO14/10/2010הצינתור נעשה לי עקב ארועיים מוחיים שקבלתי וגם הגדלה של חדר הלב.
אני לא מחפשת חופשת מחלה, היות ואני עצמאית.
אני רוצה לדעת אם אני חייבת לנוח.
אחרי האקו אתמול אמרו לי שהכל נראה תקין ולחזור שוב על אקו עוד 3 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)