טיפול שיניים ומחלות לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שיניים ומחלות לב
    דניאל
    26/10/2010

שלום, בילדותי היתה לי קדחת שגרונית. לא נשאר נזק בלב.
    האם ההנחיות הן שעלי לקבל טיפול אנטיביוטי מונע [על מנת למנוע נזק עתידי ללב] לפני כל טיפול שיניים? הרופאים שלי חלוקים בדעתם לגבי זה.

ואם כן, מהי ההנחיה? [כאמור, אני שואל מבחינה קרדיולוגית, כדי שלא תתפתח בעיה בלב]

אני בן 45 כיום.

בתודה,
    דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שיניים ומחלות לב

הוספת תגובה

• טיפול שיניים ומחלות לב - תגובה

ד''ר טובי רסין
    31/10/2010

חולים עם מחלות מסתמיות זקוקים לטיפול אנטיביוטי מונע לפני טיפולי שיניים ללא כל צורך בסיבה לפגיעה המסתמית אם היא רוימטית או אחרת. הטיפול האנטיביוטי נדרש היות ובמהלך טיפולי השיניים חודרים חיידקים לזרם הדם ובחולים עם מחלות מסתמים הם עלולים ל''התיישב'' על גבי המסתם ולגרום לו לנזק. הדבר נכון לא רק לטיפולי שיניים אלא לכל פעולה רפואית המלווה חדירה של חיידקים לדם- מצב הקרוי בקטרמיה.

מהתיאור שלך הקדחת השגרונית לא גרמה כל נזק למסתמים ולכן לא חייב לקבל טיפול אנטיביוטי. מאידך היות ומדובר במנה חד פעמית של אנטיביוטיקה שעה לפני הטיפול אם יש ספק אפילו קל כדאי מאד לקבל את הטיפול שהאו נטול תופעות לוויא כמעט.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו