תחליף לכדורים לדילול דם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחליף לכדורים לדילול דם?
    הילי
    07/11/2010

אבי בן 86 והיה מאושפז לאחרונה עקב חסימות וכרישים בכלי הדם לרגל. הוכנס סטנט כל שהוא ועכשיו הוא בסדר. אחת הבעיות שעיכבו את הצינתור היתה אי ספיקת לב מספקת והתגלתה בעיה עם הכדורים לדילול דם כי יש לו היסטוריה של ניתוח כיב קיבה והכדורים מזיקים לו לקיבה. לאחרונה הוצע לו איזה כדור יקר ונסיוני שלא מזיק לקיבה אלא שהרופא שלו חזר בו ואמר שהמחקר על הכדור עדיין לא חד משמעי וכתחליף הציע לו ניתוח להכנסת משהו בצינתור ושזה יפתור לו את בעית דילול הדם. האם תוכל לפרט לי מה זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לכדורים לדילול דם?

הוספת תגובה

• תחליף לכדורים לדילול דם? - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    08/11/2010

הילי שלום.
    בשאלתך יש יותר מיד דברים לא ברורים. מה שברור זה שלא מדובר במחלת לב אלא במחלת כלי דם, ולצורך כך יש להתייעץ עם רופא כלי דם ועם מומחה לקרישה. לא עם קרדיולוג. מן המעט שאני מצליח להבין, מדובר בקריש דם ברגל אשר מצריך טיפול נוגד קרישה, ולאחרונה נעשים מספר ניסויים קליניים בתרופות חדשות לדילול הדם שהן בעלות סיכון נמוך יותר לדמם מאשר התרופות המסורתיות. במידה ולאביך אין אפשרות לתת טיפול לדילול הדם, ניתן לעיתים להשתיל מעין מטריה בווריד, אשר מונעת את זרימת קרישי הדם אל כיוון הריאות. אני משער שלכך הכוונה, אך זה בוודאי לא מדוייק ולא וודאי. כפי שכבר אמרתי, רצוי להתייעץ עם רופא כלי דם ועם מומחה לקרישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך. תודה.

הילי
    09/11/2010

מי משתיל את המטריה - כלי דם או קרדיולוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו