מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגי סטנדיםבכר יוסף09/11/2010
אני עומד לעבור צינטור עם הצבת סטנדים.. שאלתי האם יש סוגים שונים של סטנדים,
הכוונה לאיכיות שונות.
איך אני אדע איזה סטנד יוחדר לי ,האם אני צריך לבקש לפני הטיפול שישנן אפשרויות שונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה צינתור עם סטנדים
סמי שרביט16/08/2014עברתי בבית החולים בילינסון צינטור עם סטנדים ורציתי לדעת מה זה סטנדים
בתודה שמואל שרביט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה צינתור עם סטנדים - תגובה
ד''ר טובי רסין21/08/2014למר שביט
התייחסתי בדיוק לנשוא זה בתשובה לשאלה אחרת. להלן התשובה בהשמטות קלות כדי שתהיה רלוונטית עבורך.
סטנט או בעברי תומכן תוך עורקי הוא ציוד המושתל בצנתור כלילי (לעורקי הלב) או פריפרי (לעורקים אחרים בגוף) טומטרתו שיפור תוצאות ההרחבה שמושגת עכל ידי באלון לבד ושמירת התוצאות לאורך זמן.
כל סוגי הסלילים התומכים מתחלקים לשניים בגדול.
סלילים תומכים מצופים.
סלילים תומכים מתכתיים.
כשהסטנטנים הוכנסו לשימוש ראשון בתחילת שנות התשעים התברר כי חלקם גורם לתגובת לואי של העורק המצמיח תאים דרך דפנות הסליל התומך וגורם לחסימה איטית של העורק. נמצא כי שכיחות אירועים אלה יכולה להגיע עד 40% ואפילו 50% בחולי סוכרת. מסיבה זו פותחו הסלילים התומכים המצופים שמשחררים תרופה המקטינה את ההסתברות שהעורק יסגר. מאידך בסלילים אלה יש סיכון מתמשך של אירועי פקקת אותם ניתן למנוע על ידי הקפדה על הטיפול התרופתי באספירין וגם פלביקס ודומיו לתקופה של יותר משנה.
בכל המחקרים לא נמצא שההבדל בין הסלילים הצומכיןם שינה את התמותה אלא ארק את הסכיון לצנתור חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגי סטנדים - תגובה
ד''ר טובי רסין21/08/2014למר בכר יוסף
סטנט או בעברי תומכן תוך עורקי הוא ציוד המושתל בצנתור כלילי (לעורקי הלב) או פריפרי (לעורקים אחרים בגוף) טומטרתו שיפור תוצאות ההרחבה שמושגת עכל ידי באלון לבד ושמירת התוצאות לאורך זמן.
כל סוגי הסלילים התומכים מתחלקים לשניים בגדול.
סלילים תומכים מצופים.
סלילים תומכים מתכתיים.
כשהסטנטנים הוכנסו לשימוש ראשון בתחילת שנות התשעים התברר כי חלקם גורם לתגובת לואי של העורק המצמיח תאים דרך דפנות הסליל התומך וגורם לחסימה איטית של העורק. נמצא כי שכיחות אירועים אלה יכולה להגיע עד 40% ואפילו 50% בחולי סוכרת. מסיבה זו פותחו הסלילים התומכים המצופים שמשחררים תרופה המקטינה את ההסתברות שהעורק יסגר. מאידך בסלילים אלה יש סיכון מתמשך של אירועי פקקת אותם ניתן למנוע על ידי הקפדה על הטיפול התרופתי באספירין וגם פלביקס ודומיו לתקופה של יותר משנה.
בכל המחקרים לא נמצא שההבדל בין הסלילים הצומכיןם שינה את התמותה אלא ארק את הסכיון לצנתור חוזר.
אני מציע שלפני הצנתור תדבר עם הרופא המצנתר ותבהיר איתו את מטרות הצנתור והאמצעים שבהם הוא מתכוון לנקוט כדי לשפר את התוצאות.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)