סוגי סטנדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוגי סטנדים
    בכר יוסף
    09/11/2010

אני עומד לעבור צינטור עם הצבת סטנדים.. שאלתי האם יש סוגים שונים של סטנדים,
    הכוונה לאיכיות שונות.
    איך אני אדע איזה סטנד יוחדר לי ,האם אני צריך לבקש לפני הטיפול שישנן אפשרויות שונות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוגי סטנדים

הוספת תגובה

• מה זה צינתור עם סטנדים

סמי שרביט
    16/08/2014

עברתי בבית החולים בילינסון צינטור עם סטנדים ורציתי לדעת מה זה סטנדים
    בתודה שמואל שרביט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה צינתור עם סטנדים - תגובה

ד''ר טובי רסין
    21/08/2014

למר שביט

התייחסתי בדיוק לנשוא זה בתשובה לשאלה אחרת. להלן התשובה בהשמטות קלות כדי שתהיה רלוונטית עבורך.

סטנט או בעברי תומכן תוך עורקי הוא ציוד המושתל בצנתור כלילי (לעורקי הלב) או פריפרי (לעורקים אחרים בגוף) טומטרתו שיפור תוצאות ההרחבה שמושגת עכל ידי באלון לבד ושמירת התוצאות לאורך זמן.

כל סוגי הסלילים התומכים מתחלקים לשניים בגדול.
    סלילים תומכים מצופים.
    סלילים תומכים מתכתיים.

כשהסטנטנים הוכנסו לשימוש ראשון בתחילת שנות התשעים התברר כי חלקם גורם לתגובת לואי של העורק המצמיח תאים דרך דפנות הסליל התומך וגורם לחסימה איטית של העורק. נמצא כי שכיחות אירועים אלה יכולה להגיע עד 40% ואפילו 50% בחולי סוכרת. מסיבה זו פותחו הסלילים התומכים המצופים שמשחררים תרופה המקטינה את ההסתברות שהעורק יסגר. מאידך בסלילים אלה יש סיכון מתמשך של אירועי פקקת אותם ניתן למנוע על ידי הקפדה על הטיפול התרופתי באספירין וגם פלביקס ודומיו לתקופה של יותר משנה.

בכל המחקרים לא נמצא שההבדל בין הסלילים הצומכיןם שינה את התמותה אלא ארק את הסכיון לצנתור חוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי סטנדים - תגובה

ד''ר טובי רסין
    21/08/2014

למר בכר יוסף
    סטנט או בעברי תומכן תוך עורקי הוא ציוד המושתל בצנתור כלילי (לעורקי הלב) או פריפרי (לעורקים אחרים בגוף) טומטרתו שיפור תוצאות ההרחבה שמושגת עכל ידי באלון לבד ושמירת התוצאות לאורך זמן.

כל סוגי הסלילים התומכים מתחלקים לשניים בגדול.
    סלילים תומכים מצופים.
    סלילים תומכים מתכתיים.

כשהסטנטנים הוכנסו לשימוש ראשון בתחילת שנות התשעים התברר כי חלקם גורם לתגובת לואי של העורק המצמיח תאים דרך דפנות הסליל התומך וגורם לחסימה איטית של העורק. נמצא כי שכיחות אירועים אלה יכולה להגיע עד 40% ואפילו 50% בחולי סוכרת. מסיבה זו פותחו הסלילים התומכים המצופים שמשחררים תרופה המקטינה את ההסתברות שהעורק יסגר. מאידך בסלילים אלה יש סיכון מתמשך של אירועי פקקת אותם ניתן למנוע על ידי הקפדה על הטיפול התרופתי באספירין וגם פלביקס ודומיו לתקופה של יותר משנה.

בכל המחקרים לא נמצא שההבדל בין הסלילים הצומכיןם שינה את התמותה אלא ארק את הסכיון לצנתור חוזר.

אני מציע שלפני הצנתור תדבר עם הרופא המצנתר ותבהיר איתו את מטרות הצנתור והאמצעים שבהם הוא מתכוון לנקוט כדי לשפר את התוצאות.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו