מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקו במאמץטלי14/12/2010
אני בת 30, עם עבר עשיר של אירועי קרישה. בניהם תסחיף ריאתי וארוע מוחי חולף לפני כשנתיים+.מטופלת בקומדין.
נשלחתי לבצע אקו במאמץ מאחר והתלוננתי על כאבים בחזה במאמץ קשה.
תוצאות בדיקת האקו:
קצב- סינוס.
אקו במנוחה-
חדר שמאלי בגודל תקין,עם התכווצות גלובלית תקינה, דפנותיו בעובי תקין,תבנית המילוי תקינה.
אי ספיקה מיטרלית מינימלית אי ספיקה טריקוספירדלית מינמילית.
לחץ ריאתי תקין.
אקו במאמץ-
באקו מיד בסיום התפקוד הגלובלי משתפר, היפוקינזיה אינפרובזאלית.
סיכום: מבחן אקו במאמץ קלינית לא חד משמעי,אקג ללא עדות לאסכמיה, אקוקרדיוגרפית מיד בתום המאמץ היפוקנזיה אינפרובזאלית.
שאלותי:
אני עושה שיקום ריאות בתה"ש. שם בהוראת הפרופ' אסרו עלי להמשיך את האימון עד לבירור קרדיולוגי מלא. הפרופ' אמר כי משמעות הבדיקה היא שיש חולשה בדופן הלב כנראה בשל אוטם.
האם אני אחרי אוטם לפי הממצאים או שחלילה החסימה עלולה לגרום לאוטם/התקף לב??
האם יש מקום לדאגה???
מה משמעות התוצאות והאם יש עוד בדיקה שעלי לעבור??
האם זה מסביר את כאבי החזה שיש לי במאמץ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנייה לצינתור
חזי24/02/2013שלום רב, בן 44, עודף משקל.
בבדיקה אקוקרדיוגרפיה:
"פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה, שאר חללי הלב בגודל תקין. התכווצותו הגלובלית של חדר שמאל ירודה גבולית בשל היפוקינזיה קלה ספטלית דיסטלית וספטואפיקאלית. פתיחה תקינה של המסתמים."
יש לי רקע של שומנים בדם ולחץ דם גבוה. אבי עבר צינתור.
היום הייתי אצל קרדיולוג שהמליץ על ביצוע צינתור מחשש לסתימה בעורק.
האם לבצע?.
לדבריו יכול להיות שזה סתם איבחון אך ייתכן שיש סתימה.
האם למהר ולבצע צינתור?.
די חושש. מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה לצינתור - תגובה
ד''ר טובי רסין26/02/2013קשה לי לענות על השאלה שכן לא פירטת כיצד אתה מרגיש. בעיקרון אם אתה סובל מכאבי חזה במאמץ או תחושת נשמת במאמץ יש לשקול בחיוב את האפשרות של צנתור. בעיקרון הפרעה קלה לתנועתיות דופן תחתונה מלמדת על מחלה טרשתית בעורק ימני או אחורי יורד. מדובר בעורקים לא גדולים ובהחלט אם אתה מרגיש טוב ולא מוגבל במאמץ ניתן לטפל שמרנית כלומר על ידי תרופות ושינוי אורח חיים כולל פעילות גופנית סדירה, אכילה נכונה ירידה במשקל וכו.
הצדקה לצנתור קיימת רק אם באמת אתה סובלת מתסמינים של כאבי חזה או קוצר נשימה במאמץ.
צנתור היא פעולה פולשנית. הסיכון בה נמוך יחסית ואפילו נמוך מאד אם אתה לא סובל ממחלות רקע כגון סוכרת או אי ספיקת כליות. אם אכן אתה סובל מתסמינים וללא מחלות כליה או סוכרת הייתי שוקל בחיוב את האופציה של צנתור.
סיבה נוספת לכך היא העובדה שכיום אתה חי בספק ולכן אם תעבור צנתור ובאמת יש הצרויות שיחייבו טיפול תרגיש הרבה יותר טוב ואם ( בתקווה שכך יהיה) הצנתור יראה שהכל תקין תרגיש הרבה יותר טוב ובטוח שאתה בריא ( מה שלא צריך להפריע לך לנצל את ההזדמנות ולשנות הרגלי חיים לבריאים יותר).
בהצלחה בכל החלטה שתקבל.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו במאמץ - תגובה
ד''ר טובי רסין26/02/2013בדיקת האקו לב במאמץ מעלה חשד ( הדגש על מעלה חשד) למצב של איסכמיה כלומר הצרות בעורק שמזין את הדופן התחתונה של שריר הלב. לא סביר שעברת אוטם שכן אז כבר במנוחה היינו רואים הפרעה לתנועתיות הדופן. אם את סובלת מכאבי חזה במאמץ בהחלט יתכן כי זו הסיבה לכאב.
האם יש מקום לדאגה. בעקרון כן אבל לא דאגה היסטרית. עברת כבר דברים קשים בהרבה ומסוכנים בהרבה. במקרה ''הכי גרוע'' תזדקקי לעבור צנתור ואם אכן החשד מבדיקת האקו לב יתממש ובצנתור תאובחן הצרות ניתן יהיה לטפל בה על ידי תומכון או באלון.
בכל מקרה עליך הלהיוועץ בקרדיולוג או רופא פנימי מנוסה.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)