מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקו במאמץ דילגתם על השאלה שליטלי16/12/2010
אני בת 30, עם עבר עשיר של אירועי קרישה. בניהם תסחיף ריאתי וארוע מוחי חולף לפני כשנתיים+.מטופלת בקומדין.
נשלחתי לבצע אקו במאמץ מאחר והתלוננתי על כאבים בחזה במאמץ קשה.
תוצאות בדיקת האקו:
קצב- סינוס.
אקו במנוחה-
חדר שמאלי בגודל תקין,עם התכווצות גלובלית תקינה, דפנותיו בעובי תקין,תבנית המילוי תקינה.
אי ספיקה מיטרלית מינימלית אי ספיקה טריקוספירדלית מינמילית.
לחץ ריאתי תקין.
אקו במאמץ-
באקו מיד בסיום התפקוד הגלובלי משתפר, היפוקינזיה אינפרובזאלית.
סיכום: מבחן אקו במאמץ קלינית לא חד משמעי,אקג ללא עדות לאסכמיה, אקוקרדיוגרפית מיד בתום המאמץ היפוקנזיה אינפרובזאלית.
שאלותי:
אני עושה שיקום ריאות בתה"ש. שם בהוראת הפרופ' אסרו עלי להמשיך את האימון עד לבירור קרדיולוגי מלא. הפרופ' אמר כי משמעות הבדיקה היא שיש חולשה בדופן הלב כנראה בשל אוטם.
האם אני אחרי אוטם לפי הממצאים או שחלילה החסימה עלולה לגרום לאוטם/התקף לב??
האם יש מקום לדאגה???
מה משמעות התוצאות והאם יש עוד בדיקה שעלי לעבור??
האם זה מסביר את כאבי החזה שיש לי במאמץ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו במאמץ דילגתם על השאלה שלי - תגובה
ד''ר טובי רסין19/12/2010התסמינים שאת מתארת כמו גם ממצאי האקו לב מרמזים לא על אוטם שעברת אלא על אפשרות של הצרות בכלי דם כלילי המזין אתץ הלב. הדבר קלינית בא לדיי ביטוי בכאב חזה במאמץ ובבדיקת האקו לב בבמאמץ בירידה בתנעותיות הדופן התחתונה במאמץ. לו היית עוברת אוטם לא היית סובלת מכאבי חזה ובאקו לב במנוחה לפני המאמץ היו רואים ירידה בתנועתיות הדופן התחתונה. אצלך כאמור במנוחה התפקוד תקין ורק במאמץ יש היפוקינזיה- כלומר ירידה בתנעותיות.
הבעיה היחידה היא שמצד אחד את מאד צעירה למחלת לב כלילית ומאידך יש לך היסטוריה רפואית עשירה מאד.
בנסיבות אלה כדאי מאד להפסיק פעילות גופנית עד גמר הברור.
תיאורטית ממצאי האקו לב במאמץ מלמדים על סיכון לאוטם ולכן את זקוקה להמשך ברור בהקדם מאידך הדופן התחתונה היא דופן קטנה יחסית והפרוגנוזה טובה ולכן יש מקום לדאגה, במיוחד לאור הרקע שלך אך לא היסטריה.
את זקוקה להמשך ברור שיכול להיות או על ידי צנתור רגיל או וירטואלי ( לדעתי למרות גילך ולאור התסמינים עדיף צנתור רגיל כי במקרה שאכן יש הצרות ניתן יהיה לטפל בה במידי) או על ידי בדיקה לא פולשנית אחרת להוכחת הממצאים שבאוק כמו למשך מיפוי.. הממצאים בסבירים את הכאב במאמץ ולכן בשורה התחתונה הברור הטוב ביותר יהיה ככל הנראה צנתור. בכל מקרה פני לקרדיולוג בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)