צינתור לפני ניתוח לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צינתור לפני ניתוח לב
    כואב הלב ..!!
    26/12/2010

שלום רב.
    אני בת 18 אובחן שיש לי חור בלב בין הפרוזדורים ואז החליט הקרדיולוג שלי לעבור ניתוח לב פתוח לסגירת חור זה אבל לפני זה החליט לצנתר אותי..
    אני לא ממש מבינה מה אתם בודקים בצינתור לפני ניתוח לב כזה .
    האם בצינתור הקרדיולוג יכול לראות הלב בצורה מדויקת יותר ??
    האם הוא יכול לאבחן בעיות אחרות במילים אחרות האם בזמן צינתור אנו יכולים לבדוק את תפקוד הלב ולגלות אם יש בעיה במסתם בורידים...???~!!!
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צינתור לפני ניתוח לב

הוספת תגובה

• צינתור לפני ניתוח לב - תגובה

ד''ר טובי רסין
    26/12/2010

רואן

אם אני לא טועה זו כבר פעם שנייה שאני נתקל במקרה שלך אלא אם כן יש עוד בחורה בת 18 שלא כל כך מתלהבת מהראיון שהיא זקוקה לצנתור לפני ניתוח לסגירת פגם מחיצה בין עליתית.

לשאלך. יש שני סוגי צנתורים.
    צנתור שמאלי שמטרתו הדגמת העורקים הכליליים ותפקוד חדר שמאל- קרוי שמאלי אבל הוא מבוצע מכל אחד משני צידי הגוף. הוא בודק בעיקר את הצד השמאלי של הלב ונעשה דרך המערכת העורקית במקרה שלך הוא די מיותר וניתן להחליפו בצנתור וירטואלי CTA.

צנתור ימני - נעשה דרך הורידים ומטרתו בדיקת לחצי הדם בריאות והערכת הנזק שנגרם לריאות עקב הפגם הממושך במחיצה הבין עליתית. זה ככל הנראה הצנתור אותו את צריכה לעבור. צנתור זהה וא יחסית פשוט וללא סיבוכים קשים.

בלי כל קשר לסוג הצנתור. אני הייתי מצפה מבחורה בת 18 שתשאל את הקרדיולוג שלה שמציע לה צנתור מדוע היא זקוקה לצנתור. מהם הסיבוכים הצפויים ומהן בדיקות העזר האחרות הפחות פולשניות ונטולות קרינה מיננת שניתן לבצע במקום הצנתור ואם התשובות שלו לא מספקות סימן שאת צריכה קרדיולוג אחר.

בכל מקרה שהיה בהצלחה ובשורות טובות.
    טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו